SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

El TSJC avala el comissari cessat després de discutir amb Manso

Diu que la destitució va ser arbitrària || Va ser per una polèmica per un suposat veto a Ros de la subdelegada en un acte

Manso i Fortuny en el polèmic 192 aniversari de la Policia.

Manso i Fortuny en el polèmic 192 aniversari de la Policia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala el recurs presentat per l’excomissari de la Policia Nacional a Lleida Juan Fortuny, que va portar als tribunals el seu cessament el maig del 2016 després de desavinences amb la subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso. Fortuny va ser traslladat a Tarragona com a cap d’Operacions i la causa oficial del cessament va ser per “falta de confiança”. A la sentència, la secció quarta de la sala contenciós-administrativa del TSJC estima el recurs interposat pel comissari, assessorat pels serveis jurídics del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), que va denunciar que el seu cessament, després de tres anys al capdavant de la comissaria de Lleida, va ser “arbitrari”, a causa de “criteris polítics”.

Segons Fortuny, Manso va intentar que es fessin les pràctiques de tir al complex d’un amic

El tribunal assenyala que l’administració no ha aportat “dades objectives o professionals” per justificar la destitució del comissari i recorda que, encara que la pèrdua de confiança és causa vàlida per al cessament de nomenaments de llocs de lliure designació, “la discrecionalitat no és arbitrarietat”.

El comissari va al·legar al recurs que havia estat destituït arran d’“algunes diferències de criteri” quant al funcionament intern de la mateixa Policia i en detalls de protocol. En concret, va denunciar que la subdelegació del Govern va intentar influir perquè les pràctiques de tir del cos es fessin en un complex que era propietat d’un company de partit de Manso. També va apuntar que el van destituir després de convidar diverses autoritats, entre elles l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a un acte per commemorar el 192 aniversari de la creació de la Policia Nacional, davant del qual la subdelegada, segons el comissari, li va ordenar que anul·lés totes les invitacions. Segons Fortuny, a l’expressar el seu rebuig per aquesta decisió, Manso li va assenyalar que el ministeri de l’Interior n’estava informat i que “tindria conseqüències en la seua persona”. El tribunal també ha tingut en compte l’historial professional de Fortuny i que va ser designat a un lloc inferior al seu rang.

tracking