SEGRE

TRIBUNALS ESTAFA

Una allau de mitjans cobrirà el judici als pares de la Nadia

Fernando Blanco.

Fernando Blanco.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida té previst acollir la primera setmana de juny el judici als pares de Nadia Nerea, Fernando Blanco i Margarita Garau, acusats d’estafar centenars de persones amb la malaltia de la seua filla. Una vista que ja està despertant una gran expectació mediàtica. El judici començarà el proper 5 de juny i se celebrarà durant tres dies fins al dia 7. Fins ara, una vintena de mitjans de comunicació ja han comunicat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’interès per cobrir la vista oral. Per facilitar el desenvolupament del judici, les autoritats judicials estudien habilitar un espai per als diferents mitjans de comunicació, que arribaran de diversos punts de la geografia espanyola.

El cas de la Nadia sempre ha estat molt mediàtic. Quan vivien a l’Alt Urgell, els pares de la petita van acudir a una infinitat de mitjans per recaptar fons a través de la seua associació per assumir les despeses, deien, que originaven la malaltia de la petita. No obstant, la Fiscalia els acusa d’aprofitar-se d’una malaltia que no era tan greu com deien i de gastar en assumptes personals els diners que havien defraudat, més d’un milió d’euros. Després de destapar-se l’estafa, Fernando Blanco va intentar fugir i va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra el desembre del 2016 amb la seua dona. Blanco es troba en presó preventiva des d’aleshores i l’Audiència de Lleida li ha denegat la llibertat en diverses ocasions.

Del 5 al 7 de juny a l’Audiència de Lleida, i la Fiscalia demana sis anys de presó per a cadascun

La seua dona, en canvi, està en llibertat. La Fiscalia sol·licita per a cadascun d’ells una pena de sis anys de presó. D’altra banda, la nena està sota la tutela d’una tieta materna.

tracking