SEGRE

TURISME EXPERIÈNCIES

Un hostal històric de les comarques de Lleida reobrirà com a 'escape room'

El centenari establiment va tancar l’any passat i es reestrenarà aquest mes de juny || Serà un saló de terror per resoldre enigmes en grups de fins a sis persones

Els responsables del projecte, davant el local del centenari hostal que reobriran el mes que ve.

Els responsables del projecte, davant el local del centenari hostal que reobriran el mes que ve.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La centenària fonda Ca la Maria de Sant Guim de Freixenet, que va tancar les portes l’any passat, reobrirà al juny com a escape room. Serà un establiment de lleure monotemàtic dedicat al terror i tindrà com a nom La Casa del Caníbal. El muntatge ocuparà la primera planta de l’històric hostal, que encara manté detalls originals com l’escala de terratzo roig i les baranes de forja d’accés a la planta d’habitacions. En total, uns dos-cents metres quadrats d’instal·lació de terror que es basa en un personatge local de ficció, Lázaro Expósito. Manel López i David Cols, responsables del projecte, van explicar aquesta setmana que la trama va d’un “carnisser local que va assassinar i devorar més de seixanta persones fins que un dia una de les víctimes va aconseguir escapar. Lázaro va desaparèixer però la casa segueix sent un enigma”. Els visitants disposaran de seixanta minuts per desxifrar l’entramat per aconseguir sortir de la casa. La proposta és apta per a tots els públics.

El projecte, el primer d’aquestes característiques a la Segarra, obrirà el 9 de juny, coincidint amb la Fira de l’Ou, i segons va explicar David Cols, “de moment tenim quatre reserves”. Al juny obrirà només els caps de setmana i a partir del mes de juliol, cada dia excepte els dimarts, jornada de descans setmanal. Els responsables van explicar que es tracta d’un enclavament idoni, a menys d’una hora de Barcelona, Lleida i Tarragona. El mínim per a una reserva és de dos persones i el màxim està en sis. El preu va de 60 a 90 euros. Un dels responsables de l’escape room, David Cols, treballa precisament en un projecte semblant a Berga, l’Insomnia Corporation de Berga, un dels de més prestigi de l’Estat. L’alcalde, Francesc Lluch, veu la proposta com un nou incentiu turístic i econòmic. La ubicació al cèntric carrer Major representarà un atractiu per als comerços i restaurants locals. Sant Guim té ara un centre agroturístic a les antigues instal·lacions de Renfe, des d’on es dissenyen itineraris turístics. També compta amb El Pastoret de la Segarra, dedicada als productes lactis amb una plantilla de més de cinquanta treballadors i una facturació de 16,5 milions d’euros.

tracking