SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Madrid obliga l'aeroport de la Seu a tenir dotacions de bombers

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria obliga que aquests assumeixin la seguretat de viatgers en vols comercials || Substituiran els tècnics de primers auxilis

Un dels avions comercials que ha operat a la Seu.

Un dels avions comercials que ha operat a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha requerit a Aeroports de Catalunya que la seguretat dels passatgers dels vols comercials de l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell vagi a càrrec de Bombers de la Generalitat i no de tècnics de l’empresa pública formats en primers auxilis com s’està fent avui dia. El canvi respon, segons van explicar ahir des de la mateixa agència estatal, al compliment de la normativa europea que té com a principal objectiu “incrementar la seguretat” en qualsevol supòsit d’accident o emergència aèria en aquestes instal·lacions.

La seguretat en les operacions comercials amb passatgers, que acaba de ser modificat a instàncies d’AESA, està relacionat amb el contracte del servei d’informació de trànsit aeri AFIS (Aerodrome Flight Information Service), que en aquests moments va a càrrec de tècnics de l’empresa Saerco a l’espera de canviar d’empresa després que el mes de setembre del 2017 la firma Ferronats guanyés el concurs públic convocat pel Govern. Així mateix, fonts d’AESA van indicar ahir que el procés de canvi de proveïdor d’aquest servei “necessita un nou informe favorable que verifiqui el compliment dels requisits tècnics i operatius aplicables”. I és en aquest sentit que “la normativa obliga que aquest tipus de tasques de seguretat les facin els Bombers de la Generalitat”, van insistir.

D’altra banda, el servei de seguretat serà sota demanda i no en un horari fix de divendres a diumenge, de les 9.00 hores a les 17.00 hores, a l’estiu, i de les 8.00 hores a les 16.00 hores, a l’hivern, tal com s’havia fet fins ara. Mentre no es produeixi el canvi, el servei quedarà igualment garantit per a totes les operacions comercials.

tracking