SEGRE

ENSENYAMENT ESCOLES RURALS

Quatre escoles rurals més incorporaran al setembre guarderies i ja seran trenta a Lleida

La contractació del personal de les escoles bressol quedarà per primera vegada en mans d’Ensenyament i podria reduir-se || Els alcaldes ho veuen necessari per assegurar la continuïtat dels centres

L’escola de Torrelameu, que s’annexionarà la guarderia i salvarà així un problema d’espai.

L’escola de Torrelameu, que s’annexionarà la guarderia i salvarà així un problema d’espai.ESMERALDA FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre escoles rurals de Lleida incorporaran el curs que ve les guarderies municipals a les seues instal·lacions a petició dels ajuntaments, de manera que ja seran trenta els centres educatius lleidatans que han pres aquesta mesura en els últims anys per garantir la continuïtat i el funcionament òptim dels centres escolars més modestos. Són les escoles de Bellaguarda, Torrelameu, Camarasa i Llavorsí, segons va confirmar ahir el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés.

Aquesta iniciativa s’emmarca en un pla pilot de millora de les escoles rurals que va començar el curs 2015-2016. Tanmateix, a diferència dels anteriors, el curs vinent inclourà com a novetat que serà la mateixa conselleria d’Ensenyament l’encarregada de contractar el personal de les guarderies, la qual cosa ha de procurar una homogeneïtzació de les característiques dels educadors.

L’annexió de la guarderia permetrà guanyar espai, que altrament faltaria al centre escolar

També implicarà, en algun cas, la reducció del personal destinat actualment a les escoles bressol, ja que per exemple fins ara la direcció de l’escola i la de la guarderia eren diferents, mentre que als centres del pla pilot s’unifiquen i queden en mans del col·legi de Primària. El cost del personal laboral, en canvi, seguirà en mans de l’ajuntament. Els actuals treballadors de les guarderies s’hauran d’inscriure en una borsa de treball.

L’annexió de col·legis i guarderies comportarà en les pròximes setmanes obres d’adaptació a la majoria dels centres beneficiaris. La principal conseqüència de l’annexió és que les guarderies municipals donen continuïtat a les escoles i les allunyen de la zona de risc davant de possibles tancaments per falta d’alumnes. També donen cobertura a les necessitats de les famílies en municipis petits, ja que un possible tancament de la guarderia portaria els pares a dur els fills a centres d’altres municipis.

A Llavorsí, la guarderia s’ubica actualment al pis superior de l’ajuntament i el curs que ve es traslladarà a l’equipament escolar. A Camarasa, els dos centres ja estan sota un mateix espai. L’alcaldessa, Elisabeth Lizaso, va defensar ahir que les escoles rurals “han de comptar amb una guarderia” per evitar el trasllat dels petits a altres municipis. Per la seua banda, a Torrelameu, l’escola s’ha quedat sense espai per a més alumnes i aquesta mesura permetrà convertir la guarderia actual, reformada últimament, en part del centre com a Escola Espígol.

tracking