SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA FAMILIAR

A judici un veí de Bellpuig per torturar i abusar dels seus germans

La Fiscalia l’acusa de cinc delictes de violència domèstica i dos de sexuals que poden comportar nou anys de presó || Els hauria lligat i despullat com a càstig

Un jutjat de Cervera ha investigat el cas.

Un jutjat de Cervera ha investigat el cas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licitarà penes que poden sumar nou anys de presó per a un veí de Bellpuig acusat de torturar dos germans i tres germanastres i abusar sexualment de dos d’ells durant un llarg període de temps. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts properes al cas, el Ministeri Públic li imputa un total de set delictes, concretament cinc de violència domèstica per cadascuna de les víctimes i dos de delictes d’abusos sexuals continuats.

L’Audiència de Lleida va descriure en el seu dia que l’acusat suposadament hauria sotmès dos germans i tres germanastres a diferents càstigs físics que haurien consistit en cops amb instruments com carregadors i estris de cuina. A més, les víctimes, que per por no van explicar a la seua mare el que passava, també haurien estat lligades de peus i mans en algunes ocasions i obligades a estar-se seminús a terra i a practicar exercicis físics fins a l’esgotament.

L’acusat suposadament els colpejava amb estris i a dos de les menors els va fer tocaments

Altres de les tortures als menors, que a les declaracions davant del jutge de Cervera que va instruir el cas van coincidir en la manera, el temps i les circumstàncies en els quals es van produir els fets, haurien consistit a introduir-los a la banyera en aigua freda i a posar picant als genitals dels nois. També a les seues dos germanes els hauria fet tocaments íntims.

Per cadascun dels cinc delictes de violència domèstica, la Fiscalia podria demanar dos anys de presó i tres més per cada un dels d’abús sexual, la qual cosa sumaria un total de setze anys.

No obstant, en aquests casos s’ha d’aplicar la regla del Codi Penal d’acord amb la qual el límit màxim de pena que s’ha d’imposar és el triple de la més greu de les imposades, de manera que la petició quedaria rebaixada fins als nou anys de presó.

A més a més, el Ministeri Públic també podria reclamar que se li imposi una ordre d’allunyament i de prohibició de comunicació per qualsevol mitjà a l’acusat respecte de les víctimes per un període de temps de cinc anys.

En llibertat amb càrrecs després de pagar una fiança de 6.000 € L’acusat va ser detingut després que un educador social denunciés el cas. El jutge de guàrdia va decretar-ne l’ingrés preventiu a presó sense fiança. Tanmateix, a finals de l’any 2016, el jutjat va acordar la llibertat provisional sota el pagament d’una fiança de 6.000 euros. L’investigat va abonar la quantitat i va sortir en llibertat amb càrrecs. Malgrat tot, té el passaport retirat i la sortida del territori nacional prohibida a l’espera del judici, del qual no ha transcendit la data de celebració. Així mateix, l’acusat va presentar un recurs a l’Audiència de Lleida per reduir a 1.000 euros la fiança imposada, però el tribunal el va desestimar al considerar que els fets són greus i poden comportar “considerables penes”.

tracking