SEGRE

PLE PROVINCIAL

Reñé esbronca ERC per criticar els ajuts directes i veu “electoralisme”

PDeCAT i Unió, PSC i UA aproven el pla de subvencions de 53 milions per aquest any || Amb el vot en contra de republicans i Ciutadans i l’abstenció de PP i CUP

La votació del pla de subvencions per aquest any.

La votació del pla de subvencions per aquest any.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla de subvencions de la Diputació, amb 53 milions enguany, es va aprovar ahir després d’un debat tens al ple. El president, Joan Reñé, va esbroncar ERC per insistir en les crítiques als ajuts directes de presidència. Els va acusar d’“hipocresia” a l’haver-los atorgat quan governaven i de “vomitar falsedats” amb finalitats “electoralistes” quan falta un any per als comicis locals. El pla es va aprovar amb els vots de PDeCAT i Unió, PSC i UA. PP i CUP es van abstenir i Cs i ERC hi van votar en contra. Els últims van reiterar que, tret de situacions imprevistes, els ajuts s’haurien d’atorgar via concurrència competitiva. Reñé va respondre que gairebé 30 milions ja s’assignen així i que, dels 22 restants, la major part paga convenis aprovats al ple. Va calcular que podrà assignar de forma directa nou milions i va recalcar que ho fa amb “eficàcia i transparència”.

Així mateix, va dirigir atacs a ERC. Va dir que Balaguer i Alcarràs s’havien quedat sense ajuts per a guarderies al demanar-los fora de termini i que els alcaldes, tots dos republicans, van voler recuperar-los amb subvencions directes que no van obtenir. També va protestar per publicacions en xarxes que va atribuir a ERC i que, segons va dir, l’anomenen “dèspota”. Jaume Gilabert (ERC) es va sorprendre per la reacció irada de Reñé. “Demanem buscar una altra metodologia per atorgar les subvencions, no sé per què s’enfada.” Sobre les publicacions en xarxes, va apuntar que “les paraules que compten són les que es diuen al ple”. Després de la sessió, Reñé va lamentar la detenció de Salvador Esteve, a qui es va referir com “una persona honorable i un mestre per a mi”.

Reprenen plans per transferir vies locals a l’ens provincial El ple va aprovar per unanimitat reprendre plans iniciats el 2010 sobre la xarxa viària de cada comarca de Lleida, amb la finalitat d’establir quines vies de titularitat municipal haurien de passar a mans de la Diputació. Es tracta d’un fet que han reivindicat els Pallars l’últim mes al no comptar amb recursos per al manteniment. ERC va presentar una moció per demanar aquests plans, si bé la va retirar quan el govern de PDeCAT i Unió va incloure aquesta proposta a l’ordre del dia. Reñé va destacar que transferir vies requerirà consens amb els municipis i recursos d’altres administracions supramunicipals.

tracking