SEGRE

Una quarantena d'alcaldes d'ERC envien cartes a representants de l'Estat espanyol pels 'presos polítics'

Registren a la subdelegació del Govern missives a Millo, Felip VI, Rajoy, Sáenz de Santamaría i Zoido

Alcaldes d'ERC, aquest divendres a la subdelegació del govern espanyol.

Una quarantena d'alcaldes d'ERC envien cartes a representants de l'Estat espanyol pels 'presos polítics'Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quarantena d'alcaldes lleidatans d'ERC han presentat aquest divendres a la subdelegació del Govern espanyol cartes dirigides al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; el president del Govern, Mariano Rajoy; la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido; i el rei Felip VI. En aquests escrits, els alcaldes exigeixen la posada en llibertat dels polítics i líders socials independentistes empresonats i la derogació de l'article 155. A més, demanen "respecte a les institucions catalanes i a la voluntat del poble català", en resposta a la carta que Millo va enviar als alcaldes lleidatans demanant "neutralitat" en els espais públics arran de la polèmica sobre la col·locació i la retirada de símbols grocs.

Dimecres passat ja es van pronunciar alguns edils. Així, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va manifestar que va rebre la carta del “virrei Millo”, i va dir en resposta que “els veïns de Cervera ja van expressar la seua voluntat” els dies 1 d’octubre i 21 de desembre i que “la presència de símbols que exigeixen l’alliberament dels presos polítics és representativa del que pensen els veïns de la ciutat i la unanimitat de 13 edils del consistori”.

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde (Fem Municipi), va publicar a les xarxes socials la carta de Millo amb una gran creu groga que cobria part del text. Monterde va dir que “no té cap credibilitat” la carta d’algú “que no s’ha preocupat pel territori”.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, va dir que “precisament el que volem és respecte i convivència”.

D’altra banda, pel que fa a la carta, segons fonts consultades, va arribar als ajuntaments per via no reglamentària a través d’un correu als secretaris.

tracking