SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

La Policia Local de Tàrrega denuncia un menor per maltractar un gat

L’adolescent li hauria trencat la pota al clavar-li una puntada quan sortia de l’institut || S’enfronta a una possible multa de 2.000 euros, entre altres sancions

El gat està ingressat en una clínica veterinària.

El gat està ingressat en una clínica veterinària.TARREGATS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Tàrrega ha obert d’ofici un expedient sancionador contra un adolescent de 16 anys de la capital de l’Urgell per maltractament animal després que presumptament clavés una puntada a un gat que li va causar una fractura en una de les potes. El jove està acusat d’una infracció greu segons la Llei de protecció dels animals de la Generalitat que pot comportar una sanció d’entre 400 i 2.000 euros, així com les despeses del veterinari de l’animal, segons van explicar fonts properes al cas. La Policia Local ja ha informat els pares del menor de l’obertura de l’expedient. A més, TarreGATS, una entitat creada a la capital de l’Urgell a començaments d’any per controlar i gestionar les colònies felines, també va presentar una denúncia contra el menor davant de la Policia Local. El seu compte a Facebook es va omplir ahir de missatges a favor de l’animal.

El gat agredit, que es diu Empatia i pesa dos quilos, es troba ingressat en una clínica veterinària a l’espera que sigui intervingut quirúrgicament per la lesió patida per la fractura del fèmur.

L’agressió es va produir el 17 de maig passat quan a la sortida d’un institut de Tàrrega, el menor va donar suposadament una forta puntada al felí. L’endemà, la Policia Local va rebre diverses trucades de veïns que alertaven que prop d’un centre escolar hi havia un gat malferit. Després d’activar el protocol, agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets i van traslladar l’animal ferit a un centre veterinari. Uns veïns van identificar el menor i la Policia Local va iniciar d’ofici l’expedient sancionador per maltractament animal.

D’altra banda, la Policia Local va identificar fa un parell de setmanes dos menors al curs del riu Ondara després de ser sorpresos trepitjant els ous que havien posat les ànegues del recinte.

tracking