SEGRE

El condemnat per l'assassinat del lleidatà David Bernat va rebre una ajuda de 6.000 euros d'Exteriors

Artur Segarra s’enfronta a la pena de mort per matar l’empresari de l’Albi a Bangkok el 2016

Artur Segarra, arribant ahir rialler a l’audiència del Tribunal Penal de Bangkok perquè se li llegís la sentència.

Artur Segarra, arribant ahir rialler a l’audiència del Tribunal Penal de Bangkok perquè se li llegís la sentència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La subvenció anual que el Ministeri d’Afers Estrangers i de Cooperació concedeix als espanyols condemnats a mort a l’estranger va tenir el 2017 com a beneficiari Artur Segarra, condemnat a mort a Tailàndia per l’assassinat a Bangkok de l’empresari de l’Albi (Garrigues) David Bernat. Segons dades d’Exteriors recollides per Europa Press al seu web, dels 30.000 euros corresponents a la convocatòria de 2017, un total de 6.106 van ser per a l’Associació pro Drets Humans i contra la Pena de Mort ASP, posada en marxa pels familiars de Segarra.

Aquesta ajuda per als espanyols condemnats a mort la va crear el Govern socialista el 2009, destinada principalment a Pablo Ibar, condemnat des del 2000 per un triple assassinat, i inicialment ascendia a 60.000 euros. El 2012, en plena crisi econòmica, el nou Govern va reduir la partida global a 30.000 euros. La subvenció està destinada a "la defensa jurídica de ciutadans espanyols sotmesos a judici a l’estranger acusats de delictes que en l’ordenació aplicable es puguin castigar amb pena de mort".

Artur Segarra va ser condemnat a la pena de mort per un tribunal Tailandès, que el va declarar culpable per l’assassinat premeditat a Bangkok de l’empresari lleidatà David Bernat i d’uns altres 12 delictes que se li imputen.

Bernat va quedar amb el seu botxí el 19 de gener de 2016, hores després d’aterrar a la capital tailandesa, i passada la mitjanit ambdós es van dirigir a l’apartament de Segarra, on va romandre segrestat i va tenir lloc l’assassinat el dia 26, segons la Policia.

El jutge va acceptar el relat de la fiscalia, que durant el judici va afirmar que Segarra va retenir i va extorsionar Bernat per aconseguir l’accés al compte corrent a Singapur on la víctima guardava els seus estalvis.

tracking