SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Una firma de transport aeri projecta obrir base a Alguaire i 'estrenar-lo' per a logística

L’empresa barcelonina Flightline preveu instal·lar-se a l’aeroport entre finals d’any i principis del 2019 || El farà servir per al manteniment dels seus cinc avions i la instrucció dels seus pilots

Una firma de transport aeri projecta obrir base a Alguaire i ‘estrenar-lo’ per a logística

Una firma de transport aeri projecta obrir base a Alguaire i ‘estrenar-lo’ per a logísticaFLIGHTLINE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una empresa de transport aeri de Barcelona ultima negociacions amb Aeroports de Catalunya per instal·lar la seua base a Alguaire, amb la qual cosa es convertiria en la primera a utilitzar l’aeroport lleidatà per a activitats logístiques. La firma Flightline projecta dotar-se d’un hangar al recinte aeroportuari i utilitzar-lo per al manteniment de la seua flota de cinc avions i per a la instrucció dels seus propis pilots, una cosa que actualment porta a terme a l’aeroport de Girona. Responsables de l’empresa van indicar que, a falta encara de formalitzar l’acord amb la Generalitat, esperen començar a operar a Lleida entre finals d’aquest any i principis del 2019.

El transport de peces d’automoció en diferents països europeus constitueix la major part de l’activitat d’aquesta empresa, que estaciona els seus avions als aeroports on du a terme les entregues i els manté en moviment el major temps possible. Tanmateix, la normativa obliga a disposar d’una base autoritzada per escometre operacions de manteniment programat de les aeronaus.

L’empresa vol aprofitar el menor trànsit aeri d’Alguaire respecte a l’aeroport de Girona

“Els avions no estacionaran a Lleida, només aniran allà per al manteniment periòdic”, va explicar ahir l’administrador de Flightline, Jorge Casas, que va assenyalar que també els mecànics de l’empresa es desplaçaran fins a Alguaire per dur-ho a terme. “Una vegada ens hàgim traslladat, valorarem contractar professionals de Lleida o bé que estiguin disposats a viure a prop de l’aeroport”, va apuntar.

Casas va dir que la freqüència de vols comercials tant a Girona, on Flighline té el seu hangar; com al Prat, on la firma té la seu social, els va portar a considerar el trasllat a Alguaire.

“És un aeroport molt adequat per a activitats industrials”, va valorar, i va destacar tant la disponibilitat de la pista pel menor trànsit aeri com l’espai dins del recinte per a hangars i altres construccions. Va afegir que la seua proposta va ser ben rebuda per part d’Aeroports, interessada a potenciar l’aeroport lleidatà per a usos industrials, i que esperen poder firmar l’acord en un mes.

El projecte de Flightline es coneix pocs dies després de què l’acadèmia de pilots lituana BAA Training anunciés la intenció d’obrir base a Alguaire i impartir cursos a partir de l’octubre. Les pràctiques de vol i les activitats industrials són per a la Generalitat dos dels principals eixos per al futur de l’aeroport.

Cinc avions per transportar peces d’automoció a diferents països Els avions de Flightline (a la imatge, un dels aparells) es fan servir per al transport de peces d’automoció a diferents països europeus. Serà la primera empresa que desenvoluparà una activitat logística a Alguaire, i s’afegirà als vols de passatgers en cap de setmana de Neilson, Air Nostrum, Jet2, Quality Travel i els avions contractats per a viatges de l’Imserso. També compartirà l’aeroport amb la formació de pilots de BAA Training, Vueling i l’aeroclub de Sabadell.

tracking