SEGRE

COMARCAS

Avancen al juny l'obertura de la via de Castell de Mur

Després de l’ensorrament que va provocar la mort de dos persones el 16 d’abril || Els treballs per retirar les roques s’inicien dilluns

Imatge de dilluns del despreniment de Castell de Mur.

Imatge de dilluns del despreniment de Castell de Mur.PROTECCIÓ CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La retirada de les 60.000 tones de roques caigudes sobre la carretera que uneix Castell de Mur i Sant Esteve de la Sarga (LV-9124) s’iniciarà a partir de dilluns, un mes i mig després del despreniment del cingle al costat de la calçada que va provocar la mort de dos persones. Aquests treballs s’iniciaran una vegada estabilitzat el pendent amb la instal·lació de malles per evitar la caiguda de més roques.

Així ho va explicar ahir el president de la Diputació, Joan Reñé, que va expressar la seua confiança a poder restablir el trànsit cap a finals del proper mes de juny, davant les previsions inicials que apuntaven al mes de juliol. Aquesta actuació suposarà una inversió que s’estima entre 430.000 i 450.000 euros.

Retirar les roques que obstrueixen la carretera requerirà uns 5.000 trajectes de camions i l’ens provincial busca possibles emplaçaments per dipositar-les i evitar transports excessius a abocadors. La prioritat serà reobrir el pas de vehicles i, posteriorment, la Diputació abordarà treballs per reduir l’impacte paisatgístic que va ocasionar l’ensorrament. Així, està previst repoblar els terrenys sota la carretera amb vegetació autòctona.

Quant al camí alternatiu habilitat l’endemà del despreniment des del poble de Moror fins a Cellers, les pluges de les últimes setmanes han dificultat el pas de vehicles per l’acumulació de fang. Reñé va reconèixer que aquest trajecte, que aprofita camins ja existents, està en mal estat, per bé que va recordar que es tracta tan sols d’una solució provisional a l’espera de poder reobrir la carretera. El president va fer aquestes declaracions després d’una visita al lloc de l’ensorrament.

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va donar compte ahir en el seu perfil de la xarxa social Twitter de nous despreniments de terra i pedres de menor magnitud en trams d’una altra carretera de titularitat municipal, una cosa que ha succeït al llarg dels últims mesos.

tracking