SEGRE

MUNICIPIS TURISME

Camporrells busca el turisme català amb un balneari

Recupera un projecte que va quedar aparcat per la crisi el 2011 || Un centre per tractar malalties pulmonars i de la pell

Vista del centre de la població oscenca de Camporrells.

Vista del centre de la població oscenca de Camporrells.A.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Camporrells, a la Llitera oscenca, a poc més de 50 quilòmetres de Lleida, ha ressuscitat el projecte del balneari d’aigües medicinals que va deixar aparcat per la crisi econòmica el 2011. Ara, el consistori, impulsor de la iniciativa, espera la subvenció de més de 100.000 euros compromesa pel Govern d’Aragó per a la seua redacció. El consistori espera que la sufragui durant aquest exercici o l’any vinent, com a molt tard. Segons l’alcalde, José Guillén (PSOE), el centre de salut, que tindrà nou hectàrees, serà un revulsiu per al municipi amb 134 habitants. Per la proximitat amb Lleida, espera que més del 80% dels clients siguin catalans com ho van ser mentre va estar obert. El centre va tancar a finals del segle XX després de dècades en funcionament per la recessió que va patir aquest sector.

Segons l’alcalde, el balneari de Camporrells, al costat del centre urbà i envoltat de fonts mineromedicinals prescrites per al tractament de malalties cutànies i pulmonars, és una instal·lació centenària que va passar de mans privades a municipals després de diversos litigis judicials. El consistori ja és el concessionari oficial de les aigües termals i té ratificat el Pla General d’Ordenació Urbana de la zona on es desenvolupar el complex. També ha estat necessari expropiar unes cinc hectàrees d’una trentena de propietaris, la qual cosa en el seu dia va suposar uns 750.000 euros aportats pel Govern d’Aragó.

A banda del balneari hi haurà una zona d’hotel restaurant, l’àrea termal, els accessos, estacionaments i altres instal·lacions relacionades amb l’aprofitament de les aigües medicinals. Segons l’alcalde, també s’habilitaran bungalous.Guillén va indicar que, malgrat que la titularitat del balneari és municipal, una vegada que es tingui el projecte s’abordaran els tràmits per privatitzar la gestió, ja que “el complex haurà d’estar en mans publicoprivades atesa la seua envergadura”. L’objectiu és que la gestió i explotació la faci una empresa relacionada amb el sector dels balnearis. Segons Guillén, en el seu dia ja es van abordar els contactes amb interessats en l’experiència, encara que l’aturada per la crisi va deixar en suspens aquest punt.

tracking