SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

El Govern espanyol subvenciona amb 6.106 euros l'assassí del veí de l'Albi

El ministeri d’Exteriors dóna aquests diners a espanyols condemnats a mort a l’estranger || Artur Segarra va segrestar i va matar David Bernat a Tailàndia

Artur Segarra va ser condemnat l’any passat pel segrest, tortura i assassinat de David Bernat.

Artur Segarra va ser condemnat l’any passat pel segrest, tortura i assassinat de David Bernat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Segarra, condemnat a la pena de mort a Tailàndia per l’assassinat del veí de l’Albi David Bernat el gener del 2016 a Bangkok, va rebre l’any passat una subvenció de 6.106 euros per part del Govern espanyol. Es tracta d’una ajuda corresponent a la subvenció anual que el ministeri d’Afers Estrangers i de Cooperació concedeix als espanyols condemnats a mort a l’estranger.

L’any passat va tenir dos beneficiaris: Artur Segarra i Pablo Ibar (pres als Estats Units i destinatari únic d’aquesta ajuda des que es va crear el 2009). Segons dades d’Exteriors, dels 30.000 euros corresponents a la convocatòria del 2017, un total de 23.894 euros van ser per a l’Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar i els altres 6.106, per a l’Associació pro Drets Humans i contra la Pena de Mort ASP, posada en marxa pels familiars de Segarra.

La diferència entre les quanties entregades a les dos associacions respon a les necessitats detallades per cada associació a l’hora de sol·licitar els ajuts.

El català Artur Segarra va ser condemnat l’abril de l’any passat a pena de mort després de ser trobat culpable de segrestar, assassinar i torturar el veí de l’Albi David Bernat el gener del 2016 a Bangkok. El tribunal tailandès va trobar vàlids els arguments de la Fiscalia per l’assassinat i uns altres dotze delictes motivats pel robatori dels diners que la víctima tenia en un compte corrent a Singapur. Ho va aconseguir, segons els fiscals, torturant-lo perquè li donés el número PIN. Després el va asfixiar amb una bossa.

El tribunal va dictaminar que hi havia prou proves que demostren la seua autoria. En el cas de Segarra, el Govern espanyol està prestant assistència consular i fent gestions perquè el seu cas compti amb garanties processals.

La seua condemna està recorreguda davant de la Cort d’Apel·lació. A Tailàndia no s’ha aplicat cap condemna a mort des del 2009.

El Govern espanyol justifica l’existència d’aquesta subvenció als condemnats a mort per “l’excepcionalitat de la pena de mort”, un càstig no previst en l’ordenació jurídica espanyola i l’abolició universal de la qual és un dels objectius expressos de la política exterior espanyola.

tracking