SEGRE

JUSTÍCIA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Tres de cada 4 assassinades per masclisme no havien presentat denúncia

Informe dels experts del Poder Judicial

Manifestació després de l’assassinat de la jove de la Mariola el 2015.

Manifestació després de l’assassinat de la jove de la Mariola el 2015.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres de cada quatre dones víctimes mortals de violència de gènere no havien presentat denúncia prèvia, segons es desprèn de l’anàlisi sobre les sentències dictades l’any 2016, relatives a homicidis i assassinats entre els membres de la parella o exparella i de menors a mans dels seus progenitors, realitzat pel Grup d’Experts de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

L’estudi del Grup d’Experts va ser aprovat ahir i ha analitzat trenta-vuit sentències de feminicidis, deu de morts per violència domèstica i cinc d’assassinats de menors. El 2016, l’Audiència de Lleida va condemnar José Romero a disset anys de presó per assassinar la seua parella Mónica Pérez García el març del 2015 al barri de la Mariola. El tribunal, després d’un acord entre les parts, va imposar a l’homicida una pena de setze anys de presó per assassinat i un any més per tinença il·lícita d’armes.

El 2016, un veí de la Mariola va ser condemnat a 17 anys de presó per assassinar la seua parella

Entre altres conclusions, es constata que en deu de les trenta-vuit sentències dictades per tribunals de jurat i per les Audiències l’any 2016, relatives a homicidis i assassinats de dones a mans de les seues parelles o exparelles, consta l’existència de denúncies prèvies per violència de gènere, segons l’informe.

D’altra banda, els experts van demanar oferir “indicadors que permetin facilitar l’apreciació de l’agreujant de gènere” en agressions i abusos sexuals.

En aquest sentit, assenyalen que la relació entre víctima i autor del crim és molt variable, contemplant-se casos de companys de feina, coneguts, veïns, amics i altres supòsits en els quals no va poder acreditar-se l’existència de cap relació entre aquests dos.

tracking