SEGRE

RURALS INVESTIGACIÓ

Abocament de tones de fang d'una depuradora a Vilanova de l'Aguda

Maquinària treballant ahir a l’abocament.

Maquinària treballant ahir a l’abocament.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals van descobrir dimecres un abocament de milers de tones de fang de depuradora a Vilanova de l’Aguda que queien per un barranc en direcció al riu Llobregós.

Un ciutadà va donar l’avís i quan els rurals van arribar al lloc van descobrir un dipòsit en el qual una empresa de Barcelona dedicada a gestionar aquest residu per convertir-lo en abonaments agrícoles havia emmagatzemat aproximadament 10.000 tones, una quantitat molt superior a la permesa. Aquest fet, unit a les pluges dels últims dies, va provocar que el contingut es fes més líquid i sobresortís, caient pel barranc.

Els rurals, ajudats per maquinària, van aixecar un dic de contenció i diversos camions van començar a retirar l’abocament per evitar que pogués arribar fins al riu.

Encara que aquesta comesa es va aconseguir i ahir ja no hi havia perill mediambiental, els rurals encara han d’avaluar l’afectació a les zones que han quedat sota dels fangs.

Durant el dia d’ahir, els Agents Rurals van prendre diferents mostres sobre el terreny per determinar les responsabilitats administratives o penals de l’empresa per l’abocament. A més, ja han posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient per un abocament incontrolat.

tracking