SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Els veïns d'Oliana ja poden beure de l'aixeta a l'avalar-ho les analítiques

Els restauradors utilitzaven ahir aigua embotellada per cuinar.

Els restauradors utilitzaven ahir aigua embotellada per cuinar.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns d’Oliana van poder tornar ahir a beure de l’aixeta després que les últimes analítiques confirmessin ahir que l’aigua de boca és apta per al consum. Així ho van confirmar des de l’ajuntament i la conselleria de Salut.

L’alcalde d’Oliana, Miquel Sala, va explicar que en la reunió que van mantenir a Lleida amb representants de la conselleria i l’empresa concessionària del servei d’aigües al municipi, Cassa, es va acordar aixecar la recomanació de no utilitzar l’aigua de l’aixeta per beure o cuinar i dur a terme “un seguiment per veure si es torna a repetir la presència d’oli i greixos i saber d’on provenen aquestes substàncies”. Així mateix, Sala i fonts de Cassa van descartar que es tractés d’hidrocarburs. En les últimes mostres que van prendre per dur a terme les analítiques, els nivells d’olis s’han reduït i tots els paràmetres són correctes, per la qual cosa es van descartar els riscos per a la salut.

La incidència es va detectar el 16 de maig passat, quan un veí va registrar un escrit a l’ajuntament relacionat “amb la mala qualitat de l’aigua” al barri de Sant Sebastià.

El consistori va derivar la queixa a l’empresa concessionària del servei, que va constatar la presència d’oli i greixos al subministrament, encara que van afirmar que els valors estaven “lleument alterats”.

tracking