SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Jutgen un veí d'Àger per causar un foc forestal

Fiscalia demana dos anys de presó i el pagament de 52.500 euros a l’ajuntament || L’incendi va arrasar 47 hectàrees el 2012

Imatge d’arxiu de les tasques d’extinció de l’incendi el 2012.

Imatge d’arxiu de les tasques d’extinció de l’incendi el 2012.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí d’Àger acusat de provocar un incendi forestal s’enfronta a una petició de la Fiscalia perquè sigui condemnat a dos anys de presó i al pagament de més de 52.500 euros a l’ajuntament. Els fets van ocórrer el 6 de febrer del 2012 i l’incendi va afectar unes 47 hectàrees de zona forestal, la majoria en un espai protegit i propietat del consistori d’Àger. Durant el judici, que es va celebrar ahir al Jutjat Penal 1 de Lleida, el Ministeri Fiscal va veure provat l’autoria de l’acusat, propietari de la finca on es va iniciar l’incendi. A petició de la fiscal, va declarar un agent rural que va detallar que a la finca es van trobar cinc fogueres fetes amb branques i troncs i que aquest va ser l’origen de l’incendi. La Fiscalia acusa el propietari de la finca d’un delicte d’incendi forestal per negligència greu al fer cremes de restes de vegetació sense prendre les mesures necessàries. Encara que en aquell moment les cremes estaven autoritzades, havia de fer una comunicació prèvia i prendre una sèrie de precaucions, com fer el foc a 25 metres del terreny forestal, netejar la vegetació del voltant i que les flames no superessin els tres metres d’altura. Segons els rurals, no es va complir cap d’aquestes mesures de seguretat, per la qual cosa l’incendi es va descontrolar un dia amb un vent de 25 quilòmetres per hora.

Per la seua part, a l’acusat, tant a preguntes de la fiscal com al seu advocat, va negar que el dia dels fets estigués a la finca i que se’n va anar a casa perquè es trobava malament. Sí que va admetre que havia fet una crema el dia abans, però que va quedar apagada. La defensa no va negar que l’incendi fos provocat, però per una altra persona. L’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca, va declarar que el consistori va rebutjar exercir d’acusació particular, però que havia valorat els danys causats per l’incendi en 52.500 euros. La Fiscalia sol·licita dos anys de presó i una multa de 12 mesos, mentre que la defensa (que demana l’absolució) va sol·licitar, en cas de ser condemnat, una rebaixa per dilacions indegudes a l’haver passat sis anys.

tracking