SEGRE

TURISME BALANÇ

L'esport d'aventura preveu aquest any 740.000 serveis, un 5% més

Un total de 228 empreses, la majoria al Pirineu, hi participen aquesta temporada || L’ampliació del trajecte de ràfting de Llavorsí a la Pobla, principal novetat

El ràfting va ser el 2016 l’esport d’aventura més sol·licitat i practicat a la demarcació de Lleida, seguit pel trèquing, el senderisme i el descens de barrancs.

El ràfting va ser el 2016 l’esport d’aventura més sol·licitat i practicat a la demarcació de Lleida, seguit pel trèquing, el senderisme i el descens de barrancs.EDGAR CAPDEVILA / LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La temporada de turisme actiu i esports d’aventura d’aquest any espera arribar als 740.000 serveis contractats, una xifra que no s’ha registrat ni en els anys anteriors a la crisi i que suposa un increment d’entre un 3 per cent i un 5 per cent respecte a la temporada anterior.

Així ho va assegurar ahir el president de la Diputació, Joan Reñé, a Sort, on va presentar la campanya anual que ja es va obrir a mitjans de març i en la qual participen 228 empreses amb una cinquantena d’activitats a tota la demarcació, 184 al Pirineu i el Prepirineu i 44 al pla.

La principal novetat és l’ampliació del tram navegable per a barques a la Pallaresa que serà una realitat abans que finalitzi l’estiu, segurament al setembre, segons Reñé. El recorregut passarà a tenir cinquanta quilòmetres des de Llavorsí fins a la zona de la Figuereta a la Pobla de Segur, a l’espera d’una segona fase de sis quilòmetres més, que s’habilitarà el 2019 fins al pantà de Sant Antoni. D’aquesta manera, es passarà dels quinze quilòmetres actuals als cinquanta-sis des d’Escaló a l’embassament, la qual cosa incentiva el seu caràcter com a referent respecte a descensos fluvials, va afegir Reñé.

L’impacte econòmic dels esports d’aventura va suposar el 2017 un import de 98,5 milions d’euros, 800.000 més que el 2016 en la contractació directa i d’uns 5,4 milions si es comptabilitza l’impacte en la restauració i en l’hostaleria. Durant el 2017 es va contractar 1.939 persones davant les 1.917 de la temporada anterior.

D’altra banda, malgrat que les condicions meteorològiques no han acompanyat en l’inici de la campanya, les reserves de neu, les millors des del 2003, garanteixen un campanya històrica.

tracking