SEGRE

INFRAESTRUCTURES EDUCACIÓ

Més ofertes que demandes d'ocupació a Sobreestants de Tàrrega

Les promocions del 96/97 i 97/98 celebren 20 anys.

Les promocions del 96/97 i 97/98 celebren 20 anys.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola de Sobreestants d’Obres Públiques de Tàrrega va acollir ahir l’acte commemoratiu dels 20 anys de les promocions 96/97 i 97/98 en les quals es van graduar 59 persones, i d’aquests una quinzena van ser presents en l’acte. En els parlaments tant les autoritats com els responsables del centre i de l’Associació de Sobreestants van reivindicar aquesta professió en un moment en què compta amb més ofertes de treball que no pas graduats. Així, l’entitat té actualment 40 ofertes de treball sense cobrir.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va assegurar que “es tracta d’un ofici poc reconegut però imprescindible” mentre que el president del consell de l’Urgell, Salvador Bonjoch, va apuntar que “és un treball poc valorat però molt important, els sobreestants són els comandants intermedis de les obres que acaben solucionant molts problemes”. Perelló també va destacar que l’Escola de Sobreestants és única a Catalunya, per la qual cosa “Tàrrega és el punt de referència del sector i aquest centre contribueix a incrementar l’oferta acadèmica de la ciutat”.

L’Escola de Sobreestants de Tàrrega va ser creada el 1983 i ofereix el cicle formatiu de grau superior en projectes d’obra civil que a partir del curs vinent formarà en competències BIM. Ofereix també cursos d’especialització i de reciclatge per al sector.

tracking