SEGRE

URBANISME CONCURS DE CREDITORS

Un error de tràmit ajorna la subhasta de Martinsa a Espui

Els lots de la licitació dels actius no contemplaven les càrregues urbanístiques || El procés estava previst per demà

Cases de Martinsa a Espui que van quedar paralitzades.

Cases de Martinsa a Espui que van quedar paralitzades.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La subhasta del grup immobiliari Martinsa Fadesa del terra urbanitzable al poble d’Espui, a la Torre de Capdella (on s’havia de construir la urbanització lligada a les pistes d’esquí), ha quedat paralitzada pel jutjat per un error de tràmit, ja que els diferents lots en què s’havien dividit els més de 130.000 metres quadrats edificables a l’entorn d’Espui i el camp de golf que mai no va arribar a funcionar no contemplaven les càrregues urbanístiques que pesen sobre aquestes parcel·les, segons va explicar ahir l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau.

La subhasta d’aquests actius de la firma Martinsa, que el 2008 va declarar el concurs de creditors més gran de la història d’Espanya, es va iniciar l’abril amb l’obertura d’un període d’inscripció per a licitadors que va finalitzar el 26 de maig, i estava previst que dilluns vinent 4 de juny s’obrís la licitació, que ara ha estat paralitzada.

Se subhastaran 130.000 metres quadrats de terra urbanístic a l’entorn del poble d’Espui

Precisament, l’administració concursal ha informat que l’inici de la fase de licitacions queda posposat fins a pròxim avís per raons d’operativitat del jutjat, per la qual cosa pròximament s’informarà de la data en la qual finalment es dugui a terme la venda d’aquests actius. Segons Josep Maria Dalmau, el jutge ha decidit parar aquesta subhasta per poder resoldre aquest tràmit, “les parcel·les tenen uns compromisos adquirits que han de contemplar-se i han de constar a l’oferta abans de fer la subhasta”, va dir.

En aquest sentit, va destacar que hi havia prevista una reunió dels advocats de l’ajuntament amb l’administració concursal per determinar si la subhasta del sòl edificable era compatible amb la planificació urbanística municipal. En la mateixa línia es va manifestar l’alcalde pedani d’Espui, Francesc Porta, que també va apuntar que els postors han rebut una carta en què se’ls indica la paralització de la venda d’aquests terrenys. L’administració concursal va dividir els 130.000 metres quadrats edificables en deu lots. No obtstant, cap dels lots no inclou les pistes d’esquí previstes a la muntanya de Filià.

tracking