SEGRE

Comencen els treballs de perforació del túnel de Tres Ponts

L'obra a la C-14, als termes d’Organyà i Fígols i Alinyà, finalitzarà la primavera de l'any que ve

Els treballs de perforació del túnel de Tres Ponts.

Comencen els treballs de perforació del túnel de Tres PontsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat les tasques de perforació del túnel de Tres Ponts a la C-14. Es tracta de la peça clau en les obres de condicionament i millora de la carretera que estan en marxa des de la tardor passada. El futur túnel, als termes d’Organyà i Fígols i Alinyà, tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres i permetrà millorar el traçat per un tram sinuós del congost. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha participat en la comissió de seguiment de les obres i ha visitat els treballs juntament amb alcaldes de la zona i representants veïnals.

L’obra, amb una inversió de 35,4 milions d'euros i un termini d’execució de 36 mesos, afecta un tram de prop de 3 quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant de Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001.

L’estructura principal de l’obra és el nou túnel, que es construeix per millorar el traçat de la carretera existent. La secció del túnel serà de 12,5 metres d’ample per uns 8 metres d’altura, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, un per sentit, una mitjana d’1 metre, voreres d’1 metres i vorals d’1,25 metres. Així mateix, es construiran dues galeries d’evacuació i s’habilitaran sortides des del túnel a les galeries cada 250 metres, aproximadament.

Per la composició del terreny, el primer tram d’entre 15 i 20 metres de cada costat del túnel es construirà amb mitjans mecànics i la resta, amb voladures. Es preveu que el túnel i les galeries quedin excavades la primavera de l’any que ve.

D’altra banda, la calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada.

tracking