SEGRE

Detingut a Aran per abusos sexuals a sis menors als quals impartia classes

El van arrestar a l’octubre i el mes passat van escorcollar casa seua

Vista general de les instal·lacions de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida ciutat.

Detingut a Aran per abusos sexuals a sis menors als quals impartia classes de repàsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut un veí de la Val d’Aran de 30 anys per presumptament haver abusat sexualment de sis menors d’edat als quals feia classes de repàs en diverses localitats de Castelló i València. Segons fonts pròximes, l’arrest es va efectuar el mes d’octubre passat en una localitat aranesa. La investigació, que han portat a terme agents del cos de València en col·laboració amb l’oficina provincial de Lleida, es va iniciar l’agost de l’any passat quan els agents d’una comissaria valenciana van tenir coneixement que tres anys abans una jove que tenia catorze anys havia estat víctima d’abusos sexuals durant diversos anys per part d’un home que l’ajudava amb els estudis. Durant la investigació, els agents van esbrinar que la víctima havia conegut el sospitós en una congregació d’una localitat de Castelló a la qual havien anat els dos, i en un moment determinat l’havia començat a ajudar amb els estudis. D’aquesta forma, i a poc a poc, l’home es va anar guanyant la confiança de la menor i de l’entorn familiar.

Els agents van esbrinar que al principi els abusos consistien, pel que sembla, en tocaments. Però la conducta del detingut va esdevenir més agressiva i, en un viatge que va fer amb la menor, va arribar a tenir-hi accés carnal. L’home es posava violent si la menor es negava a tenir relacions sexuals amb ell. Se- gons va informar ahir la Policia Nacional, el febrer d’aquest any, els agents van conèixer que dos joves més havien estat víctimes d’abusos sexuals quan eren menors d’edat per part del sospitós utilitzant aquest mateix modus operandi. Aquests adolescents els havia conegut a la mateixa congregació però aquesta vegada d’una localitat valenciana. Després d’oferir-se a ajudar-los amb els estudis i guanyar-se la confiança dels pares, hauria començat amb els abusos.

Vigilància i arrest

Davant de les denúncies, els agents van esbrinar la identitat del sospitós i que tenia el domicili a Aran, on van establir dispositius de vigilància, i va ser detingut l’octubre passat quan sortia de casa com a presumpte autor de tres delictes d’abusos sexuals. El mes de maig passat, els investigadors van escorcollar l’habitatge, on van intervenir un ordinador portàtil, tres mòbils i documentació. Al passar a disposició judicial i ingressar a la presó, els agents van detectar que hi havia tres víctimes més que havien patit abusos per part de l’investigat, que compta amb antecedents.

tracking