SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Empresonat el detingut a Aran per abusos, que va ser monitor al col·legi d'Es Bordes

El jutjat de Sagunt n’ha decretat l’ingrés a la presó sense fiança per sis denúncies a València i Castelló || La investigació segueix oberta, també a Aran, per determinar si hi ha més víctimes

Vista dels jutjats de Vielha, on va declarar el detingut per primera vegada el mes d’octubre passat.

Vista dels jutjats de Vielha, on va declarar el detingut per primera vegada el mes d’octubre passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jove de trenta anys detingut a Vielha acusat d’abusar sexualment de sis menors d’edat a Castelló i València va treballar com a monitor de menjador del col·legi d’Es Bordes, a la Val d’Aran. L’arrestat es troba actualment en presó preventiva per ordre del Jutjat d’Instrucció 4 de Sagunt. L’acusat, C.S.E., originari de Castelló, va ser detingut dos vegades en sis mesos. Segons van confirmar ahir a aquest diari fonts policials, el 31 d’octubre passat agents de la Policia Nacional de València, en col·laboració amb la comissaria de Les, van arrestar l’acusat quan sortia del seu domicili a Vielha. Aquesta detenció es va fer després que els investigadors tinguessin coneixement, l’agost del 2017, de suposats abusos sexuals del sospitós a un adolescent de catorze anys. Es van activar els protocols i es va fer seguiment del denunciat, que va ser localitzat a Vielha, on tenia el domicili. En aquell moment, el jove treballava com a monitor del menjador del col·legi d’Es Bordes, a la Val d’Aran. Després de passar a disposició el passat 2 de novembre, el Jutjat de Vielha va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

Tanmateix, els investigadors van rebre dos denúncies més de possibles víctimes de l’investigat. El passat 7 de maig, els agents de València es van dirigir a Vielha i van tornar a detenir el sospitós, al qual van traslladar directament al Jutjat d’Instrucció 4 de Sagunt, que dirigeix la investigació. Els agents van escorcollar l’habitatge i es van apoderar de tres de mòbils, un ordinador portàtil i diversa documentació. La titular del jutjat de Sagunt va decretar-li al cap de dos dies, el 9 de maig, l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança. En el moment de la segona detenció, l’acusat ja no treballava com a monitor al col·legi d’Es Bordes i es dedicava al sector de transports.

La investigació policial continua oberta i el detingut es troba en presó preventiva a València

Una vegada ja estava a la presó, els investigadors han tingut coneixement d’altres denúncies, per la qual cosa en total i fins al moment les víctimes dels abusos serien sis, tots nens, que tenien entre vuit i quinze anys quan es van produir els fets. La investigació continua oberta per determinar si hi ha més menors que haurien pogut haver patit abusos en mans del detingut, també a la Val d’Aran.

Impartia classes de repàs a casa als menors, als quals feia regals La investigació assenyala que el detingut va conèixer les víctimes en congregacions de Castelló i València, on coincidien. El jove es guanyava la confiança dels menors i de l’entorn familiar oferint-los classes de reforç, que impartia a les seues cases. També els feia regals i viatges. Segons fonts policials, el sospitós sempre utilitzava el mateix modus operandi. Pel que sembla, els abusos consistien en tocaments fins que en un viatge el sospitós va anar a més i va arribar a tenir accés carnal amb els menors. Si aquests s’hi negaven, segons la investigació, l’acusat es posava violent. L’ONG Save The Children diu que una de cada dos víctimes d’agressions i abusos sexuals a Catalunya és un menor i alerta que en el moment de l’agressió no són capaços d’entendre què els està passant, atès que els abusos es produeixen d’una manera gradual i per part d’una persona coneguda en sis de cada deu casos. Les denúncies per abusos i agressions a menors han augmentant durant els últims anys, potser per l’augment de la sensibilització de la societat i la pèrdua de la por de la víctima.

tracking