SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La perforació del túnel de Tres Ponts durarà més d'un any

Els primers metres de la cavitat es faran amb mitjans mecànics sense voladures || Primers treballs per retirar les 60.000 tones de roques a Castell de Mur

Visita a la C-14 a Organyà, on va començar la perforació del túnel de Tres Ponts.

Visita a la C-14 a Organyà, on va començar la perforació del túnel de Tres Ponts.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Territori i Sostenibilitat va iniciar ahir la perforació del túnel de Tres Ponts a la C-14 d’1,3 quilòmetres entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost, que millorarà la seguretat en un tram de via en el qual són habituals els despreniments. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va visitar ahir les obres, que van començar amb mitjans mecànics i de forma simultània a les dos boques del túnel. La resta de la perforació de la galeria es farà utilitzant explosius, una fase que s’iniciarà “durant les pròximes setmanes” i que comportarà talls puntuals en el trànsit de vehicles. La previsió és que la calada (punt de trobada de les dos boques) es produeixi “l’estiu del 2019”, quan preveuen que es trobin les dos boques del túnel. Font va visitar Organyà per assistir a la segona reunió de la comissió de seguiment dels treballs que va decidir crear el Govern per “aportar transparència” a tot el procés de reforma, que costarà 35,4 milions d’euros.

D’altra banda, ahir també es van iniciar els treballs amb maquinària pesant per retirar les 60.000 tones de pedres sobre la carretera LV-9124 a Castell de Mur, on el 16 d’abril passat hi va haver un despreniment que va acabar amb la vida de dos persones que viatjaven en un turisme. A la zona es va desplaçar un equip de maquinària especial compost per dos retroexcavadores giratòries i una anivelladora de gran tonatge.

Els treballs de perforació comportaran talls puntuals de trànsit fins a obrir totalment la galeria

Els treballs, a càrrec de la Diputació de Lleida, arriben després d’habilitar un pas alternatiu i estabilitzar el cingle amb unes malles metàl·liques per consolidar el pendent i poder treballar amb seguretat. Les obres continuaran amb la reconstrucció del tram de la carretera que va quedar afectat pel despreniment i una acció a la tardor de mesures correctores mediambientals a tota la zona afectada. El pressupost d’aquestes obres d’emergència s’estima en 450.000 euros. La previsió és que es pugui donar pas a la carretera a finals del mes de juny sobre la nova explanació construïda.

Visita a la C-14 a Organyà, on va començar la perforació del túnel de Tres Ponts.

Visita a la C-14 a Organyà, on va començar la perforació del túnel de Tres Ponts.C. SANS

tracking