SEGRE

PLUGES CONSEQÜÈNCIES

L'avinguda de la Ribagorçana aïlla els veïns de Tercui

El riu nega els enllaços de la carretera local amb l’N-230

Un dels accessos a Tercui, a Tremp, que van tornar a inundar-se.

Un dels accessos a Tercui, a Tremp, que van tornar a inundar-se.J.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’avinguda de la Ribagorçana per les pluges i el desglaç ha deixat més d’una setmana aïllats els veïns Tercui i les masies de la Ribereta, a Tremp. Segons els tècnics de l’ajuntament, l’aigua (que va arribar als 80 metres cúbics per segon) va negar els dos passos per creuar el riu que enllacen la carretera local amb l’N-230. Dilluns es va habilitar una pista forestal per donar sortida a la desena d’habitants d’aquesta zona, encara que només és practicable amb totterreny. Un dels passos va quedar habilitat dimarts, el de la Ribereta, encara que una tempesta va obligar ahir al matí a tancar-lo de nou ja que el cabal va arribar als 100 metres cúbics per segon. Les mateixes fonts van indicar que en tot moment s’ha mantingut contacte amb els veïns per si hi havia una emergència, encara que no ha estat necessari portar aliments a la zona. Els tècnics tornaran a treballar amb maquinària pesant en els dos passos per obrir-los quan es redueixi el cabal.

D’altra banda, la carretera d’accés a Torà de Tost, a Ribera d’Urgellet, torna a estar tallada per un segon despreniment que va afectar la via al mateix tram que dilluns. Es tracta de la segona afectació en menys de quaranta-vuit hores i l’ajuntament ha decidit no netejar la calçada fins que tècnics de la Diputació avaluïn el terreny, que consideren “molt inestable”. Una altra allau de roques va tallar durant un quart d’hora la carretera d’accés Castellbò. Els bombers van rebre un sol avís d’incidències per pluja al pla.

El mes de maig més plujós a Lleida des del 1983

L’Agència Estatal de Meteorologia va informar ahir que les intenses pluges del mes de maig passat van ser de rècord a Lleida ciutat. En aquest sentit, el dia 28 es van registrar fins a 42 litres per metre quadrat, amb la qual cosa va superar el valor més alt des del 1983 (que va ser de 32 litres per metre quadrat el 1999).

Un dels accessos a Tercui, a Tremp, que van tornar a inundar-se.

Un dels accessos a Tercui, a Tremp, que van tornar a inundar-se.J.A.A.

tracking