SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Cervera assumeix els costos de la piscina coberta, més de mig milió a l'any

Pagarà el personal, manteniment i subministraments en lloc de fer-ho una concessionària

Les instal·lacions de la piscina coberta de Cervera.

Les instal·lacions de la piscina coberta de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera assumirà tots els costos de la piscina coberta en lloc de posar-la en mans d’una nova concessionària. Això suposa uns 500.000 euros en concepte de personal i manteniment de les instal·lacions, uns costos fixos als quals s’ha de sumar prop de 75.000 més per pagar aigua, llum i gas. Així consta al plec de clàusules del concurs que l’ajuntament ha posat en marxa per adjudicar la prestació de serveis en aquest equipament. L’edil responsable de la piscina, Josep Ortiz, va dir que es tracta d’un cost molt alt però necessari per mantenir aquest equipament reglamentari per a competicions. La piscina coberta va estar fins fa dos anys en mans d’una empresa concessionària amb un contracte per explotar-la a risc i perill durant trenta-cinc anys.

La Paeria tan sols aportava llavors 50.000 euros a l’any, una quantitat a canvi de la qual les escoles de la ciutat podien fer activitats esportives en aquest equipament. Tanmateix, el 2016 es van fer patents deficiències en la gestió per part de la concessionària que van portar el consistori a intervenir la piscina. Des d’aleshores, es va fer càrrec de mantenir-la i sanejar-la econòmicament, amb una inversió de 215.000 euros i una gestió que ha duplicat els socis a l’arribar a vuit-cents.

Després d’extingir el contracte de concessió, el nou concurs preveu que la Paeria es faci càrrec de totes les despeses i es quedi els ingressos que generi la piscina a través de la venda d’entrades i d’abonaments, una quantitat que encara s’ha de determinar. Les clàusules preveuen un contracte d’un any prorrogable fins a quatre. L’adjudicació podria completar-se el mes d’octubre. Ortiz va reconèixer que, malgrat l’augment de socis, l’equipament continua sent deficitari. En aquest sentit, no es descarta ampliar l’oferta de serveis per atreure usuaris.

tracking