SEGRE

TRANSPORTS FERROCARRIL

Dos avaries a les línies de Lleida a Barcelona deixen tirats 70 viatgers a Puigverd i Calaf

El primer dels combois, detingut a causa d’una incidència al tren i l’altre per falta de subministrament elèctric a la catenària || Els passatgers van ser evacuats a peu fins a les estacions més pròximes

Els passatgers caminant cap a l’estació de Puigverd després que el tren s’aturés.

Els passatgers caminant cap a l’estació de Puigverd després que el tren s’aturés.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les enèsimes avaries a les línies de tren entre Lleida i Barcelona van deixar tirats ahir fins a dos hores setanta-tres passatgers, cinquanta a Puigverd de Lleida (que viatjaven a la línia de Tarragona per Reus) i vint-i-tres més a l’estació de Seguers (a la línia de Manresa). El primer d’aquests combois va sortir a les 13.10 hores de l’estació de Lleida i minuts després va quedar detingut a aproximadament cinquanta metres de l’estació de Puigverd. La previsió inicial de l’empresa era reparar el comboi al mateix lloc i poder reprendre el viatge. Finalment, van decidir evacuar els passatgers, que es van desplaçar a peu fins a l’andana de l’estació, on van esperar unes dos hores l’arribada de l’autocar que es va habilitar perquè poguessin arribar a la seua destinació, i se’n van enviar uns dos més a l’estació de Montblanc per recollir un grup d’escolars. Als passatgers se’ls va oferir la possibilitat de tornar amb tren a Lleida a les 14.50 hores. Segons fonts de l’empresa, alguns van optar per trucar a familiars perquè els anessin a recollir. Des de l’empresa van assegurar que aquesta avaria al comboi no va afectar la circulació de més trens durant la jornada d’ahir.

El segon dels ferrocarrils afectats va sortir de la capital del Segrià a les 16.07 hores i aproximadament a les 18.00 hores va quedar aturat entre les estacions de Calaf i Seguers-Sant Pere Sallavinera per una incidència a les instal·lacions de subministrament elèctric. Amb l’ajuda de l’interventor de maquinista, els viatgers van anar caminant a la segona d’aquestes estacions i una hora més tard es va habilitar el servei amb autocar entre Calaf i Manresa. Tècnics d’Adif, que s’encarrega del manteniment de les infraestructures, es van desplaçar fins al lloc per conèixer les causes del succés.

Els tècnics es van desplaçar per conèixer les causes de la falta de subministrament elèctric a Calaf

Les línies regionals que uneixen les comarques de Lleida amb la capital catalana pateixen repetidament incidències i avaries, que obliguen a suspendre la circulació dels trens o a oferir transport alternatiu per carretera, opcions que representen que els passatgers arribin fins i tot amb hores de retard a la seua destinació. El passat 2 de maig, l’R-14 va quedar tallada durant tres hores entre Lleida i Montblanc a causa d’un robatori de coure i aproximadament cinquanta passatgers van haver de viatjar amb autocar entre aquestes dos localitats. A finals de febrer, una altra avaria mecànica va obligar Renfe a suspendre dos trajectes entre l’Hospitalet i la capital del Segrià.

tracking