SEGRE

INSTITUCIONS PROJECTES

La Diputació museïtzarà les restes arqueològiques del nou edifici

Al solar de rambla Ferran es troba part de la muralla medieval de Lleida i patrimoni andalusí || L’immoble entrarà en servei a començaments de l’any 2019

Imatge de les obres de construcció del nou edifici de la Diputació a la rambla Ferran.

Imatge de les obres de construcció del nou edifici de la Diputació a la rambla Ferran.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació museïtzarà les restes arqueològiques que s’han trobat al solar de rambla Ferran a Lleida on es construeix el nou edifici. Fonts de la presidència de la corporació van explicar que “s’escenificarà en 3D totes les èpoques que han viscut en aquest espai” i s’oferiran serveis d’audioguia als visitants. En aquest sentit, al solar s’han trobat restes de ceràmica d’època romana, una sínia (una màquina per elevar aigua per al regadiu) andalusina i part de la muralla medieval de la capital del Segrià i vestigis del conegut com a barri de les adoberies. La intenció és que aquest espai, annex al Palau Provincial, es converteixi en un “nou atractiu turístic per a la ciutat”. Per no danyar aquestes restes durant la construcció de l’edifici, els operaris treballen a sobre de plataformes que funcionen com a passarel·les.

Les obres es troben en fase de consolidació dels fonaments i a finals d’aquest mes es començarà a aixecar l’estructura. Està previst que l’immoble entri en servei a començaments del 2019 i s’hi traslladarà el patronat de Promoció Econòmica, que actualment es troba a l’edifici President (a l’altre costat de la rambla) i l’organisme de recaptació de tributs de la Diputació disposarà de més espai. Així mateix, les plantes del Palau Provincial connectaran amb les noves dependències i s’ampliaran àrees com la de noves tecnologies, perquè el nou edifici serà “bàsicament, per als serveis que s’ofereixen als ajuntaments” i comptarà amb una superfície aproximada de 1.700 metres quadrats. La Diputació va aprovar la compra de la finca, per un import de tres milions d’euros, al novembre del 2004 i els treballs arqueològics al solar van quedar paralitzats l’any 2007 per la Paeria, al·legant que no disposaven del permís pertinent.

Les tasques per documentar i estudiar les restes es van reprendre el 2015 i el mes de febrer passat es van adjudicar les obres de construcció de l’edifici a la unió temporal d’empreses (UTE) d’Acsa i Romero Polo, per un import que ascendeix a 2,8 milions d’euros. Val a recordar que l’última ampliació d’aquestes característiques de la Diputació a Lleida es remunta al 1996, quan es va adquirir l’edifici President.

tracking