SEGRE

MUNICIPIS AGRICULTURA

Preocupació a Clariana de Cardener per la pèrdua d'ajuts de la UE

Al perdre la categoria de zona amb limitacions naturals

Clariana de Cardener

Clariana de Cardener

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Clariana de Cardener és l’únic municipi del Solsonès que pot perdre la categoria de zona amb limitacions naturals (ZLN) que ara té tota la comarca. Així es desprèn de la proposta que la Generalitat ha enviat a Brussel·les per redefinir el mapa de zones desfavorides d’acord amb el nou criteri comunitari (vegeu SEGRE d’ahir). A l’espera que la UE doni o no el vistiplau a aquest document, l’ajuntament va expressar ahir la seua preocupació davant la possibilitat que els agricultors locals perdin subvencions vinculades a tenir les seues explotacions en ZLN.

La proposta de la Generalitat elimina a Lleida gairebé totes les ZLN en municipis que no estan considerats territoris de muntanya (vegeu les claus). Només les manté a Cervera i Granyanella, les dos a la comarca de la Segarra. Al Solsonès, tots els municipis són ZLN de muntanya tret de Clariana de Cardener, el terme municipal del qual està majoritàriament per sota de la cota d’altitud mínima per obtenir aquesta classificació. Els agricultors de zones desfavorides obtenen ajuts directes que varien en funció de la superfície conreada i el tipus de cultiu i que oscil·len entre 200 i 6.000 euros per explotació. Així mateix, tenen més puntuació a l’optar a ajuts com els de modernització i d’incorporació de joves al camp.

L’alcalde de Clariana de Cardener, Francesc Rovira, va explicar que la revisió del mapa de zones desfavorides es va plantejar mesos enrere i va dir desconèixer en quin punt es troba el procés. Malgrat això, es va mostrar preocupat davant de la possibilitat de perdre uns ajuts que té tota la comarca.

tracking