SEGRE

TRANSPORTS FERROCARRIL

Alcaldes i usuaris denuncien les avaries a les línies de tren “obsoletes” i exigeixen millores

Aquest últim any s’han registrat almenys una vintena d’incidències que han obligat a tallar la circulació || Combois com els que circulen per Lleida van entrar en servei a partir del 1977

Imatge presa per Galán d’un passatger baixant del tren.

Imatge presa per Galán d’un passatger baixant del tren.CRISTINA GALÁN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes dels municipis per on transcorren les línies de tren cap a Barcelona exigeixen millores en unes infraestructures que qualifiquen d’“obsoletes” i els passatgers es queixen per les “constants” avaries dels trens, després que dijous dos incidències deixessin tirats setanta-tres viatgers a Puigverd i Calaf (vegeu SEGRE d’ahir). Només durant l’últim any s’han registrat almenys una vintena d’avaries en aquestes línies, que han obligat a suspendre la circulació de trens i a traslladar els passatgers a un autocar. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va assegurar que la línia de Manresa “és una de les pitjors que hi ha a Catalunya” i va afirmar que no s’“inverteix prou”. En aquesta mateixa línia es va expressar la primera edil de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, que va explicar que “el servei és deficient i els responsables han de posar els mitjans per millorar-lo”, encara que va apuntar que aquesta és “una vella reivindicació” del territori i que “si no es modernitza la línia de tren, ens continuarem trobant amb avaries”.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va assenyalar que el servei “és deplorable” i és el mateix “que hi havia als anys cinquanta”. Mir va recalcar que “intentar anar amb tren a Barcelona des de les Borges Blanques és perdre un dia i això perjudica la gent gran, estudiants i aquells que no tinguin vehicle propi”. El primer edil de Cervera, Ramon Royes, va assegurar que “les línies estan obsoletes” i que “si estiguessin en condicions tindrien més usuaris”. “La línia entre Cervera i Barcelona està igual que fa cent any”, va dir Royes.

L’alcalde de Juneda, Antoni Villas, va afirmar que “ningú ha apostat pel tren durant vint anys”, i al seu torn el de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, va dir que “és molt trist que al segle XXI ens trobem amb incidències com aquestes” i va assegurar que si es millorés el servei “la gent l’utilitzaria més”.

El segon tinent d’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va afirmar que la capital del Segrià “necessita un sistema ferroviari que doni resposta a les necessitats de la ciutat”. Fonts de Renfe van defensar la qualitat del servei i van afirmar que els combois que circulen per Lleida són de les sèries 447, 448 i 470. Aquesta última és la denominació que van rebre els 440 al sotmetre’s a modificacions per millorar-los. Tanmateix, els trens de la sèrie 470 van entrar en servei a partir dek 1977. Amb tot, les mateixes fonts van apuntar que sumen de mitjana disset anys en servei.

Calvet exigirà les inversions necessàries a Rodalies a l’Estat

El conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar ahir que “exigirà” a l’Estat que compleixi les inversions pendents en la xarxa de tren de rodalies a tot Catalunya i va insistir que el Govern central “coneix perfectament les obres que s’han d’executar i les exigirem”. Calvet va afirmar que més enllà de les actuacions que s’han de dur a terme per millorar les línies de tren i el servei que ofereixen des de Renfe, la voluntat “és gestionar tota la xarxa de transport públic de Catalunya”. El conseller es reunirà pròximament amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos, per debatre sobre aquestes qüestions i també sobre altres assumptes d’infraestructures i habitatge, així com els que són competència del ministeri de Transició Ecològica. Aquesta trobada, segons Calvet, es produirà quan el president de la Generalitat, Quim Torra, s’hagi reunit amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

tracking