SEGRE

AGRICULTURA ECOLOGIA

Linyola denuncia un ramader per abocament de purins en una séquia local

Els agents rurals van agafar mostres per determinar si hi ha un delicte mediambiental

La granja, que acumula un gran nombre de purins.

La granja, que acumula un gran nombre de purins.A.L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Linyola va denunciar ahir el propietari d’una granja de vaques del mateix municipi per la sospita que els purins que acumula la instal·lació s’aboquessin a la séquia i que, d’aquesta manera, puguin arribar al riu Ondara. Per aquesta raó, els agents rurals van visitar ahir el propietari de la granja per agafar mostres d’aigua de la séquia afectada i enviar-les a l’Institut Nacional de Toxicologia i la Fiscalia, que avaluaran la gravetat dels fets i determinaran si es tracta d’un delicte mediambiental i s’ha d’iniciar un procés penal o obrir un expedient sancionador. El propietari es va defensar assegurant que el vessament va ser accidental.

L’alcalde de Linyola, Àlex Mases, va remarcar que aquest abocament podria afectar finques pròximes d’altres agricultors i la fauna de la séquia. Es tracta d’espècies de peixos autòctons que formen part del catàleg d’espècies protegides. Feia anys que no s’havia vist cap exemplar a la zona i ara han reaparegut, per la qual cosa el consistori vol protegir-los i també recuperar el tram d’aquesta séquia, d’uns tres quilòmetres, per l’elevat interès natural i paisatgístic amb què compta. Per aquesta raó, hi ha previstos treballs de neteja i restauració de la zona degradada, així com també la plantació d’arbres.

Així mateix, el consistori treballarà per elaborar un pla d’usos i gestió amb l’objectiu d’unificar criteris que ajudin a donar valor la zona i definir-ne els usos agrícoles i mediambientals.

tracking