SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Soses construirà una variant per l’est per al trànsit agrari i pesant

Inversió de més de mig milió d’euros per abordar les obres a la tardor || Expropiades setze finques encara que no s’arrancaran fruiters fins que s’acabi la campanya

Isidre Mesalles, a la rotonda de l’N-II just davant del punt d’on sortirà la nova ronda.

Isidre Mesalles, a la rotonda de l’N-II just davant del punt d’on sortirà la nova ronda.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soses tindrà a punt aquest any una nova variant, que sortirà de la rotonda nord que dóna accés a la població des de l’LP-7041 (carretera del Baix Segre) i que connectarà amb les cooperatives, magatzems i explotacions de fruita per l’est de la localitat. El principal objectiu és desviar els camions i la maquinària agrícola que van a les cooperatives del centre urbà. La ronda nord-est tindrà 752 metres i 12 d’ample, inclosos els gairebé 3 del passeig per als vianants annex que passarà per les instal·lacions esportives, va explicar l’alcalde, Isidre Mesalles. L’actuació costarà 464.000 euros als quals se n’ha de sumar uns 60.000 de les expropiacions a setze parcel·les de catorze propietaris. Els tràmits per a l’expropiació quedaran resolts en uns quinze dies després de solucionar les últimes al·legacions. Per evitar problemes, el consistori va recórrer al Jurat d’Expropiacions de Catalunya, que va fixar el preu just. Els tècnics de la Diputació ja han redactat el projecte, que està pressupostat dins de les inversions d’aquest any i inclòs al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ratificat fa tres anys. L’ajuntament treballa en aquesta actuació des del 2015 atesa la necessitat d’evitar el trànsit pesant pel centre. Segons Mesalles, la intenció és licitar-lo aquest estiu perquè les obres puguin començar-se al setembre, una vegada finalitzi la campanya de la fruita, ja que el consistori es va comprometre a no arrancar fruiters fins a acabar la temporada d’aquest any. Les obres no són complicades de manera que es preveu que puguin estar finalitzades d’aquí a dos o tres mesos.

Demanen el traspàs dels camins de la CHE al SegriàAlmacelles, Alcarràs, Gimenells, Sucs i Raimat (aquests dos a Lleida) demanaran la titularitat dels camins que són propietat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Els consistoris afectats es van reunir ahir i van acordar dur a terme un estudi per conèixer les inversions necessàries per arreglar aquestes vies.

Isidre Mesalles, a la rotonda de l’N-II just davant del punt d’on sortirà la nova ronda.

Isidre Mesalles, a la rotonda de l’N-II just davant del punt d’on sortirà la nova ronda.LLEONARD DELSHAMS

tracking