SEGRE

Els rius segueixen per sobre dels 100 metres cúbics per segon

El cabal de la Garona i el Noguera Pallaresa han crescut de matinada sense causar incidències

Vista del riu Segre al seu pas per la ciutat de Lleida.

Alerta a Serós, Massalcoreig i la Granja d'Escarp per la crescuda del riuLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja va tornar aquest diumenge a ser protagonista a les comarques de Lleida juntament amb el granís que va caure en municipis com Sunyer, Rosselló i Alguaire (també en algun punt de Lleida ciutat), malgrat que va estar barrejat amb molta aigua i l’afectació va ser lleu. No obstant, les tempestes es van centrar en el nord de la Noguera, el Jussà, Sobirà, Alta Ribagorça i Aran. A Vielha es van registrar fins a 18,6 litres per metre quadrat, 15,5 a Sort, a Espot van arribar als 18 litres per metre quadrat o 9,3 a la Pobla de Segur i a Alfarràs es van registrar 4,1 litres per metre quadrat, mentre que les temperatures van registrar un lleu ascens.

Al migdia es va activar un avís per intensitat de pluja a les comarques del Prepirineu i el Pirineu de Lleida. Segons el Servei Meteorològic es preveu que aquesta setmana la pluja persisteixi fins divendres.

A més, el cabal del Segre ahir a Balaguer es va situar en 152,1 metres cúbics per segon; a Lleida era de 163,5 metres cúbics per segon; a la Garona al seu pas per Bossòst va ser de 90,26 metres cúbics per segon, i el cabal de la Noguera Pallaresa era de 114,7 metres cúbics a la Pobla de Segur, mentre que el de la Noguera Ribagorçana va ser de 50,44 metres cúbics al Pont de Suert. De fet, Protecció Civil va activar ahir a la nit la prealerta per la crescuda dels rius de muntanya. Finalment, la Garona i el Noguera Pallaressa han augmentat el seu cabal, però sense provocar incidències. 

El Centre d'Emergències CECAT de Protecció Civil de la Generalitat continua monitoritzant els cabals dels rius.

tracking