SEGRE

En llibertat el detingut per disparar trets durant una baralla a Alpicat

Imatge d'arxiu d'Alpicat, on van tenir lloc els fets.

Quatre detinguts arran d'una baralla que va acabar amb trets a AlpicatSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció 4 de Lleida ha deixat en llibertat l'acusat de disparar trets amb una pistola durant una baralla a Alpicat el passat 8 de maig. El jutge ha acceptat la petició de l'advocat del detingut en considerar que l'ús de la pistola va ser "intimidatori", amb trets a l'aire, quan l'home va veure que anava a ser agredit per altres dos individus. En la interlocutòria, el jutge afegeix que el detingut no tenia cap intenció de matar i que la provació de llibertat provisional "ha perdut proporcionalitat".

En un primer moment, quan el detingut va passar a disposició judicial el 10 de maig, el jutge va ordenar presó provisional basant-se en els fets relatats en la denúncia per una de les víctimes, que es referien a uns trets efectuats per l'investigat durant una discussió. L'acusava d'un delicte d'homicidi dolós en grau de temptativa i d'un delicte de tinença il·lícita d'armes.

La causa de l'aldarull va ser una venjança per deutes econòmics. La baralla es va iniciar en una perruqueria situada al carrer Lleida del municipi del Segrià quan dos homes van anar a reclamar a un altre un deute econòmic que tenia pendent. La discussió es va traslladar al carrer i les dos parts es van agredir. En un moment donat, un home de trenta-quatre anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Carles de la Ràpita, va tirar diversos trets a l’aire i els altres dos individus van fugir del lloc.

Fins al lloc es van traslladar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, que van tallar els accessos a Alpicat per trobar els sospitosos al ser alertats pels veïns que van presenciar la discussió. Poc després, la policia autonòmica va interceptar, a l’altura de Torrefarrera, el cotxe en què van fugir els dos individus i els va prendre declaració. Aquests van afirmar que havien discutit amb l’altre home i que aquest els havia disparat. Després d’identificar-los, els agents van deixar que marxessin. Tanmateix, sí que van arrestar l’altre home per haver efectuat diversos trets.

A la declaració davant dels Mossos d’Esquadra, l’home va assenyalar que la baralla havia estat per un deute econòmic i que s’havien agredit mútuament a l’exterior de l’establiment. De fet, els agents van comprovar que tenia diverses ferides de caràcter lleu a la cara. En cap moment va admetre que havia disparat amb una pistola a l’aire. No obstant, els agents van trobar casquets de bala al lloc dels fets.

tracking