SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Una empresa construeix un nou hangar a la Seu per vendre planadors i avionetes

Una activitat inèdita a l’aeroport de l’Alt Urgell, que acull ja firmes de treballs aeris, aerotaxis i formació de pilots || La promotora ultima ja els treballs i espera concloure’ls aquest mateix estiu

Un aparell de la marca Pipistrel al nou hangar en construcció a l’aeroport de la Seu.

Un aparell de la marca Pipistrel al nou hangar en construcció a l’aeroport de la Seu.RAPID SOLUTIONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell té un nou hangar, construït fa unes setmanes per una empresa que l’utilitzarà com a punt de venda de planadors i avionetes ultralleugeres de la marca eslovena Pipistrel. Aquest serà el primer concessionari d’aeronaus que obre al recinte aeroportuari de l’Alt Urgell i els seus promotors apunten a la possibilitat d’instal·lar també un taller per a manteniment i reparacions en el futur. Així ho va explicar Michael Bock, responsable de la firma distribuïdora, Rapid Solutions SL. Va apuntar que ultimen ja els treballs per condicionar l’hangar i que esperen tenir-lo llest a l’estiu.

Bock va explicar que ja han traslladat a l’hangar dos models Pipistrel fabricats a Eslovènia i Itàlia, i que durant els propers mesos disposaran d’uns altres dos aparells per mostrar-los a possibles compradors. Es tracta d’una marca amb distribuïdors a diversos països que fins ara tenia el seu únic punt de venda a Madrid. La proximitat amb el Principat d’Andorra i amb l’aeroport d’Alguaire els fa preveure, va apuntar, “unes bones perspectives de venda”. Es tracta d’aeronaus de dos a quatre places, algunes de les quals elèctriques, com el Taurus Electro. De moment, aquesta nova activitat donarà feina a dos persones.

L’hangar de la nova empresa se suma als sis ja construïts al recinte aeroportuari de la Seu

L’aeroport de la Seu té actualment sis hangars. La major part es van construir l’any 2012 i estan ocupats per firmes dedicades a treballs aeris (Helitrans Pyrenees), aerotaxis (El Teu Soci Aeri) i formació de pilots (El Teu Soci Aeri i La Plana). La Generalitat va obrir l’any passat un nou concurs per adjudicar noves parcel·les per a hangars per un període de 25 anys.

En aquests moments estan en fase de construcció dos (un el de Rapid Solutions) i queden disponibles unes altres set parcel·les, amb una superfície de 475 metres quadrats cada una. L’empresa pública Aeroports de Catalunya exigeix als adjudicataris que tots els hangars tinguin les mateixes dimensions: 19 metres d’ample, 25 de llarg i 7 d’altura.

D’altra banda, l’aeroport d’Andorra-la Seu celebrarà dissabte vinent, 16 de juny, una nova jornada de portes obertes al llarg de tot el matí, i en la qual Rapid Solutions serà també present.

L’arribada d’aquesta nova empresa a l’aeroport de l’Alt Urgell coincideix amb anuncis d’unes altres dos firmes que iniciaran a partir d’aquest any activitats al d’Alguaire: l’acadèmia de pilots BAA Training i l’empresa de transport aeri Flightline.

tracking