SEGRE

MEDI AMBIENT JARDINS

La Seu estudia talar xops per queixes sobre el borrissol

Veïns protesten per les molèsties que causa a la primavera

Imatge del borrissol que generen els xops de la Seu.

Imatge del borrissol que generen els xops de la Seu.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu ha encarregat un informe tècnic a l’àrea de manteniment de parcs i jardins per buscar una solució a les queixes per les molèsties que causen als veïns els borrissols blancs que desprenen els xops de la ciutat. Es tracta de dos exemplars de grans dimensions i gairebé centenaris, un està ubicat al pati del col·legi Mossèn Albert Vives, que des de fa anys genera protestes de famílies, sobretot en l’època de floració entre maig i juny. El segon exemplar està plantat davant del parc de bombers al barri de Sant Antoni, als afores de la Seu d’Urgell.

El grup d’ERC ha traslladat les queixes a la junta de govern municipal, que s’ha compromès a donar una resposta al problema que podria passar per talar aquests exemplars. De moment, han sol·licitat l’opinió de l’àrea de parcs i jardins i demanaran l’ajuda de l’àrea de pediatria de l’hospital de la ciutat per conèixer si existeixen possibles afectacions sobre la salut d’alumnes i comunitat educativa.

Els arbres estan ubicats al pati del col·legi Albert Vives i al barri de Sant Antoni

Fonts de l’àrea de pediatria van explicar que l’única afectació que pot produir aquest borrissol és una irritació de les mucoses nasals, oculars i del coll en el moment d’entrar en contacte amb facilitat amb ulls, boca i nas.

Des de l’escola van reconèixer ahir que l’època de la floració de l’arbre provoca molèsties però van insistir que “és un problema puntual” i van valorar “l’ombra que aporta en els mesos de més calor”. Alguns anys han podat els arbres per tal de mitigar les molèsties.

tracking