SEGRE

JUSTÍCIA INICIATIVA

Sis de cada deu dones preses han estat víctimes de violència masclista

La Generalitat crea un tractament per millorar la seua reinserció al complir condemna || A Ponent hi ha 22 internes i només representen el 3,8% de la població del centre

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Justícia està promovent entre les dones recluses de Catalunya un tractament diferenciat del dels homes a fi de donar-los eines d’emancipació. Recollint les millors pràctiques de les cinc presons amb dones, entre aquestes el Centre Penitenciar de Ponent, s’ha creat un programa específic per proporcionar-los eines i pautes positives de salut sexual i reproductiva, ja que sis de cada deu internes han estat víctimes de violència masclista i tenen problemes de salut mental (vegeu el desglossament) i el seu grau de reincidència és menor que el dels homes.

A Catalunya, les dones només representen el 7% (564) de la població reclusa. Al Centre Penitenciari de Ponent hi ha un total de 22 dones internes, 19 de les quals complint condemna i les altres tres pendents de judici, i només són el 3,8% de la població reclusa (573).

Cinc centres penitenciaris de Catalunya tenen dones internes, entre aquests el de Ponent

La consellera de Justícia, la lleidatana Ester Capella, va presentar ahir el nou programa a la presó de dones de Wad-Ras, a Barcelona, on va poder conèixer algunes recluses que segueixen aquest programa, va visitar la perruqueria, on es formen professionalment algunes internes, i va visitar el departament de mares, on conviuen 11 nens de 0 a 3 anys amb les seues progenitores.

D’aquesta forma, educadors, psicòlegs, treballadors socials i juristes de cada centre ofereixen aquest tractament en funció de la trajectòria de les internes i la seua situació social i familiar. Tot el tractament es desenvolupa en grups molt reduïts. Es tracta de proporcionar eines per a la maternitat, per potenciar l’autoestima i per a una conducta sexual i sanitària responsables.

La consellera Ester Capella, ahir a la presó de Wad-Ras.

La consellera Ester Capella, ahir a la presó de Wad-Ras.JUSTÍCIA

tracking