SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats per assaltar una casa i lligar la propietària a Benavent

L’Audiència imposa 4 anys de presó a dos acusats i 8 mesos a les seues parelles i a una amiga per encobriment || Van utilitzar un cotxe robat el dia abans a Lleida

Vista de Benavent de Segrià, on van ocórrer els fets.

Vista de Benavent de Segrià, on van ocórrer els fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys de presó dos acusats d’assaltar un habitatge i agredir i lligar de mans la seua propietària, de vuitanta-cinc anys, a Benavent de Segrià. Així mateix, el tribunal imposa vuit mesos de presó per a les parelles sentimentals dels dos acusats i per a una amiga per encobriment, ja que els van ajudar a vendre les joies que havien sostret a la casa.

La sentència, que confirma la decisió dictada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, assenyala que els fets van ocórrer la matinada del 24 d’abril del 2015. Per desplaçar-se fins a Benavent, els ara condemnats, segons l’Audiència, van utilitzar un vehicle que havien robat un dia abans a l’aparcament del pavelló Barris Nord de Lleida. Una vegada a Benavent, la sentència assenyala que “diverses persones van actuar de forma violenta contra la propietària, fent-li obrir la caixa forta i deixant-la finalment lligada de mans amb cinta adhesiva”.

Els investigadors van trobar mostres d’un acusat al volant del cotxe robat i en un passamuntanyes

Les defenses dels acusats van recórrer la sentència del Penal al considerar que no havia quedat acreditada la seua autoria en els fets. Tanmateix, l’Audiència té en compte, a més del testimoni de la víctima, el d’un veí que va declarar que les seues filles el van despertar al sentir sorolls a la casa veïna i que, poc després, va ser la mateixa víctima que el va alertar que havia patit un robatori. A més, a l’interior del cotxe utilitzat per a l’assalt es van trobar objectes robats a la casa, així com mostres biològiques d’un dels acusats al volant i en un passamuntanyes trobat a l’interior del vehicle. Els investigadors també van trobar un missatge al mòbil d’un dels acusats on assenyalava, dos dies abans de l’assalt, que “mañana le pego a una paya el atraco, tiene mucho dinero y hace tiempo que lo tengo vigilado”.

Al lloc de l’assalt, una veïna va trobar un retrovisor del vehicle robat. A més, l’Audiència confirma multes de fins a 2.880 per un delicte de robatori d’ús de vehicle.

Van repartir els diners en cinc parts després de vendre les joies a Lleida

El tribunal considera provat que els cinc implicats en l’assalt es van repartir els diners de les joies robades després de vendre-les en establiments de la capital del Segrià. Així es desprèn del testimoni de responsables de les botigues, que van reconèixer els acusats durant el judici. Una d’elles fins i tot va afirmar en la vista oral que va veure com tres dels encausats, després de vendre un rellotge propietat de la víctima, es repartien els diners a la porta de la botiga. El reconeixement dels acusats també es va fer a través de les imatges de les càmeres de seguretat. El fill de la víctima va reconèixer les joies venudes i recuperades en aquestes botigues com a propietat de la seua mare. Per això, l’Audiència condemna les tres dones, dos de les quals parelles sentimentals dels assaltants, com a culpables d’encobriment.

tracking