SEGRE

MUNICIPIS POLÈMIQUES

Abocament d'oli contra la mesquita d'Alcarràs

Denúncia de la comunitat musulmana || La Policia Local obre una investigació i l’ajuntament creu que és una gamberrada

La taca d’oli que ha quedat a l’entrada de la mesquita d’Alcarràs.

La taca d’oli que ha quedat a l’entrada de la mesquita d’Alcarràs.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local d’Alcarràs investiga un abocament d’oli a l’entrada de la nova mesquita de la població que l’ajuntament atribueix a una gamberrada d’autors desconeguts, segons va explicar l’alcalde, Miquel Serra (ERC). Els fets també s’han posat en coneixement dels Mossos.

L’abocament ha deixat una gran taca a l’entrada del temple, la qual cosa ha motivat les queixes de la comunitat musulmana de la localitat que va denunciar els fets. Pel que sembla, podria tractar-se d’oli de camió o de tractor, va indicar Serra, que va lamentar l’actuació que es va registrar ahir a la matinada, ja que va assegurar que la convivència amb la comunitat musulmana és bona.

En l’actualitat, el cens ascendeix a prop de 800 persones d’aquesta confessió, va remarcar l’alcalde. El nou oratori està ubicat en un local pròxim a la travessia de l’N-II, des de fa sis mesos. Anteriorment, la comunitat es reunia als baixos d’un bloc de pisos en aquesta mateixa via des de feia vint anys, va explicar Serra.

L’autorització per construir la nova mesquita d’Alcarràs va provocar fa un any una polèmica veïnal i municipal que va portar a una recollida de més de mil firmes per part dels contraris al projecte.

Aquests últims adduïen aglomeracions i problemes de mobilitat al centre de la ciutat i van comptar amb el reconeixement dels grups municipals a l’oposició, és a dir, PDeCAT i Sempre Alcarràs (SA), la qual cosa va generar enfrontaments en el ple municipal d’abril del 2017.

Davant seu, el govern municipal d’ERC va afirmar que l’ajuntament tenia l’obligació de donar llicència a qualsevol projecte que complís la normativa, com era el cas, ja que “actuar d’una altra manera seria un delicte de prevaricació”, va puntualitzar l’alcalde llavors.

tracking