SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Un municipi de les Garrigues rebrà aquest any senyal de TDT després de sis anys sense veure-la

Formalitzat l’acord amb la Generalitat i l’empresa garanteix el pagament de 70.000 €

Els molins que generen els problemes per rebre la TDT.

Els molins que generen els problemes per rebre la TDT.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Granadella, l’empresa Eolia Renovables i Telecomunicacions de la Generalitat han formalitzat l’acord per poder instal·lar l’amplificador que permetrà rebre el senyal de TDT a més d’un centenar d’habitatges d’aquesta població sense interferències. Els molins del parc eòlic del municipi que van entrar en funcionament el 2012 provoquen que diverses zones tinguin problemes per rebre el senyal de les cadenes de televisió a través de la TDT, en especial TV3 i Canal 33, des de fa sis anys (vegeu SEGRE del 4 de maig). La constitució del nou Govern de Catalunya ha permès tenir un interlocutor perquè el conveni pugui entrar en vigor, una situació que estava en punt mort per l’aplicació de l’article 155 que tenia intervinguda la Generalitat. Segons l’alcalde, Carles Gibert, tot és a punt per a la firma d’aquest acord pel qual l’empresa Eolia Renovables es compromet a instal·lar l’amplificador, que suposarà una inversió d’uns 70.000 euros, i el seu manteniment durant els propers tres anys.

Després serà el consistori el que s’encarregui d’aquest equipament. Les tres parts van formalitzar el conveni a finals del 2017 i des d’aleshores s’esperava fer efectiva la rúbrica.

Anteriorment, es van dur a terme diverses negociacions sense que es pogués arribar a un resolució.

Finalment, l’empresa ja ha comunicat la decisió de fer efectiva la inversió per la qual cosa, després de la firma del conveni, acabaran sis anys de problemes per veure la TDT. Segons l’alcalde, tot fa pensar que durant aquest exercici es posarà fi a les interferències. L’amplificador es col·locarà a la Serra de Sant Antoni i recollirà el senyal que ve de la Cerdera. D’aquesta manera podrà travessar la barrera que creen els aerogeneradors.

tracking