SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Busquen l'amo de cent cabres 'salvatges' al Pirineu

Entre Conca de Dalt i Baix Pallars || La reserva de caça de Boumort vol prendre mostres i identificar aquests animals

Imatge d’arxiu d’unes cabres assilvestrades a l’Alt Urgell.

Imatge d’arxiu d’unes cabres assilvestrades a l’Alt Urgell.SOCIEDAD DE CAZADORES DE LES ANOVES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Reserva Nacional de Caça de Boumort i l’ajuntament de Conca de Dalt busquen el propietari d’aproximadament un centenar de cabres assilvestrades que es troben entre els termes municipals de Conca de Dalt i Baix Pallars i que actualment no s’integren a cap programa de control sanitari.

Segons fonts de la reserva de caça, després de constatar la presència d’aquests animals, ara l’objectiu és capturar algun dels exemplars per identificar-los i extreure’n mostres, per poder analitzar si tenen malalties. En cas que se’ls detecti alguna patologia, la conselleria d’Agricultura haurà de decidir què s’ha de fer amb els animals.

Les mateixes fonts van apuntar que a la zona del Pallars és habitual trobar-se cabres salvatges. Per la seua part, l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, va explicar que que “fa molts anys que es troben pel terme” i que es tracta d’exemplars de cabra domèstica que es van abandonar a les muntanyes.

El primer edil va apuntar que “sembla que tenen un amo”, encara que des de l’ajuntament dubten que s’acabi trobant l’amo d’aquestes cabres assilvestrades. De moment, el consistori ja ha publicat un anunci informant que “si no hi ha cap persona que reclami la propietat en un termini de vint dies, els animals podran ser capturats”.

tracking