SEGRE

SUCCESSOS URBANISME

Desallotjats cinc veïns a Balaguer a l'esfondrar-se el sostre d'una casa

L’ajuntament sol·licita una ordre judicial per poder entrar a l’immoble abandonat || El tècnic municipal valorarà si cal apuntalar o, en canvi, demolir-lo sencer

Un bomber revisava ahir la teulada afectada a Balaguer.

Un bomber revisava ahir la teulada afectada a Balaguer.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ensorrament de la teulada d’una casa abandonada va obligar ahir a desallotjar cinc veïns del centre històric de Balaguer. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís poc abans de la una del migdia que s’havia produït l’ensorrament parcial en un immoble de dos plantes situat al número 6 del carrer Cuartel. Fins a tres dotacions de Bombers es van desplaçar al lloc, a més de Policia Local i Mossos d’Esquadra.

La casa, que està deshabitada, es troba en un carrer de vianants molt estret, per la qual cosa es va optar pel desallotjament preventiu d’alguns veïns de l’immoble limítrof i el que hi ha al davant. També es va tallar el pas al carrer per evitar danys personals si cauen més trossos a la vorera. En total hi ha cinc veïns afectats. Alguns seran reallotjats per l’ajuntament de Balaguer a l’espera de valorar les actuacions a l’habitatge damnificat.

El regidor d’Urbanisme, Gerard Torres, va explicar que el consistori, després de conèixer l’ensorrament, va sol·licitar una executòria judicial per poder entrar a l’immoble, del qual no s’ha trobat el propietari. Segons Torres, la casa presenta una conservació “molt justa” i, quan es tingui l’ordre judicial, el tècnic municipal podrà valorar si s’ha d’actuar amb una demolició parcial o total de l’immoble.

Els serveis socials de l’ajuntament estan en contacte els veïns afectats. Es tracta d’un matrimoni i els seus dos fills que van ser reallotjats en un hotel. Segons Torres, se’ls buscarà un pis social si els treballs s’allarguen. L’altra persona afectada, que vivia a casa limítrofa, va trobar allotjament amb un familiar.

Per evitar situacions similars, reclamen actuar als habitatges que amenacen ruïna al centre històric. Sobre això, el consistori va assenyalar que hi ha casos en els quals no pot trobar els propietaris i va afegir que, en d’altres, els hereus ni tan sols no saben que tenen la propietat. En aquestes situacions, han de sol·licitar permís al jutge per poder actuar.

Els veïns denuncien que fa temps que exigeixen millores Veïns de la zona on ahir es va produir l’ensorrament de la teulada d’una casa abandonada van denunciar que fa dos anys que reclamen a l’ajuntament que adopti mesures per millorar la situació d’aquest immoble per les males condicions que presenta. Aquests veïns van alertar els serveis d’emergències del succés. Ahir lamentaven que al final s’hagi produït el que ells temien, per fortuna sense ferits.

tracking