SEGRE

URBANISME ESQUÍ

Martinsa reconeix que el sòl d'Espui només és edificable si hi ha pistes

Així ho adverteix als interessats al licitar pels terrenys i el camp de golf del projecte paralitzat de Vallfosca || Deu lots, a subhasta a partir del 5 de juliol

La base del remuntador de l’estació d’esquí inacabada de Vallfosca a Espui.

La base del remuntador de l’estació d’esquí inacabada de Vallfosca a Espui.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Martinsa Fadesa reconeix ara que el sòl de Vallfosca Mountain Resort a Espui només es podrà edificar si es fa de forma paral·lela a les pistes d’esquí inacabades de la muntanya de Filià. Els administradors concursals han rectificat les fitxes que descriuen aquests terrenys per incloure aquesta informació i advertir els interessats a adquirir-los en la subhasta que haurà de començar el 5 de juliol. Les parcel·les en venda inclouen 130.000 metres quadrats a l’entorn del poble on estaven previstos uns milers d’habitatges de segona residència i un camp de golf que mai no va arribar a funcionar.

L’anunci de la subhasta l’abril passat va provocar sorpresa i rebuig a la Torre de Capdella, ja que Martinsa Fadesa plantejava vendre el sòl edificable en lots desvinculats del projecte de l’estació d’esquí. Tant l’ajuntament com l’EMD i els veïns d’Espui van recordar llavors que la normativa urbanística exigeix que aquests habitatges a Espui es construeixin de forma paral·lela a les pistes de Filià, una cosa que va corroborar la direcció general d’Urbanisme de la Generalitat.

La bassa de neu artificial prevista a Beret s’haurà de sotmetre a avaluació d’impacte ambiental

Dos mesos després, les fitxes corregides adverteixen que, per bé que els terrenys d’Espui tenen la qualificació de sòl residencial, “l’atorgament de llicències d’edificació està supeditat a l’execució de les obres de l’àrea esquiable de Filià”. Tanmateix, Martinsa insisteix que les concessions necessàries per ocupar la muntanya amb pistes i remuntadors “resulten extingides pels efectes propis de la situació de liquidació” del grup immobiliari.

Ratifiquen tres remuntadors de Baqueira a Alt Àneu El departament de Territori i Sostenibilitat ha donat l’últim vistiplau ambiental a tres remuntadors que Baqueira preveu construir al sector de la Peülla, a Alt Àneu. El primer, amb una longitud de de 1.297 metres, connecta les cotes 2.037 i 2.323 i part del seu traçat travessa la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d’Aigüestortes. El segon és el de la Pletiu d’Arnaldo, de 1.200 metres de longitud que connecta les cotes 1.900 i 2.154. La conselleria ha emès declaracions d’impacte favorables per als dos remuntadors. S’hi suma un telecorda al Cap del Port, autoritzat al considerar que no tindrà cap mena d’incidència ambiental.

tracking