SEGRE

FIRES ALIMENTACIÓ

Cervera obre la Fira del Pa amb més de cent varietats de diversos països

Reparteixen un miler de pans de tempesta i bosses de tela per conservar aquest aliment || El certamen durarà fins avui i estrenarà un concurs de panadons

El recinte de la fira reuneix uns quaranta expositors, dotze dels quals dedicats en exclusiva al pa.

El recinte de la fira reuneix uns quaranta expositors, dotze dels quals dedicats en exclusiva al pa.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera va obrir ahir la Fira del Pa amb més d’un centenar de varietats d’aquest producte de nombrosos països. El certamen reuneix al pati de la Universitat uns quaranta expositors, dels quals una dotzena estan dedicats únicament al pa i derivats. L’alcalde, Ramon Royes, va celebrar el bon temps que va afavorir l’afluència de visitants i va recordar que l’ajuntament va canviar les dates de la fira de maig a juny.

Els visitants podien trobar-hi des de pa italià amb herbes aromàtiques i pa de primavera amb llavors de roselles fins a pans d’espelta i varietats tradicionals elaborades amb massa mare. Per tercer any consecutiu es van repartir un miler de pans de tempesta, que segons la tradició protegeix de les inclemències meteorològiques, així com mil bosses de tela per guardar pa. Una altra de les novetats va ser el tast de cervesa El Bolló de Torrent Malt, elaborada amb pa de pagès. Avui diumenge se celebrarà el primer concurs de panadons amb la col·laboració del Gremi de Forners de Lleida.

L’acte inaugural va recordar els líders independentistes a la presó i a l’estranger. El va presidir l’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret, a través d’un enregistrament en vídeo en el qual va elogiar la iniciativa d’especialitzar la fira al pa. “Amb nous cultius i capacitat innovadora, podem oferir una gastronomia més rica des d’aquest sector”, va dir.

La fira es completa amb el Nomad Festival, que reuneix food trucks, tallers infantils i música en viu, entre altres activitats.

El recinte de la fira reuneix uns quaranta expositors, dotze dels quals dedicats en exclusiva al pa.

El recinte de la fira reuneix uns quaranta expositors, dotze dels quals dedicats en exclusiva al pa.SEGRE TÀRREGA

tracking