SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Empreses ocupen quasi 3.000 metres quadrats de l'aeroport de la Seu

El recinte té dos hangars en construcció i espai disponible per a set més

Visitants a l’aeroport de la Seu observen l’interior d’una avioneta ultralleugera.

Visitants a l’aeroport de la Seu observen l’interior d’una avioneta ultralleugera.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport de la Seu va organitzar ahir una jornada de portes obertes en la qual centenars de persones, gran part veïns de l’Alt Urgell i Andorra, van passejar per l’interior del recinte i van poder veure la torre de control amb visites guiades per personal de l’aeroport.

Una exposició d’aeronaus de la Federació Aèria Catalana, en les quals els visitants van poder pujar, i vols en avioneta van ser dos de les activitats que van crear més expectació.

La jornada lúdica que organitza cada any Aeroports de Catalunya va comptar també amb tallers infantils, una demostració de maniobres dels bombers de la Generalitat i un dinar popular. La jornada va comptar amb la col·laboració del consell de l’Alt Urgell, els ajuntaments de Montferrer i Castellbò, Ribera d’Urgellet i la Seu, la Diputació i Andorra Turisme.

?

la seu d’urgell

L’aeroport d’Andorra-la Seu ja té 2.855 metres quadrats ocupats per empreses dedicades a treballs aeris, formació de pilots, aerotaxis i venda d’avionetes i planadors. Aquesta superfície es distribueix entre vuit hangars, dos dels quals encara en construcció. Al costat del que està ultimant l’empresa andorrana Rapid Solutions, distribuïdora d’avionetes ultralleugeres de la marca eslovena Pipistrel (vegeu SEGRE de dilluns passat), també es troba en fase d’obres un altre hangar de l’empresa de treballs aeris Helitrans Pyrenées. Aquesta última ja tenia la base al recinte aeroportuari de l’Alt Urgell i ara amplia les seues instal·lacions.

Amb els nous hangars en obres, l’aeroport ha ocupat ja gairebé la meitat del sòl disponible per a aquestes construccions. El recinte disposa encara de 3.325 metres quadrats més per a aquesta finalitat, distribuïts en set parcel·les per a hangars de 475 metres quadrats cadascun. Aeroports de Catalunya ofereix aquesta superfície a empreses i particulars disposats a llogar aquests terrenys per un període de 25 anys. La creixent ocupació dels terrenys per a hangars a la Seu d’Urgell coincideix amb la previsió que dos noves empreses s’estableixin aquest mateix any a l’aeroport d’Alguaire: l’acadèmia de formació de pilots lituana BAA Training, que començarà a impartir cursos a l’octubre, i la companyia de transport aeri barcelonina Flightline.

Jornada de portes obertes amb centenars de visitants

tracking