SEGRE

TURISME ORNITOLOGIA

Vallbona s'erigeix en referent per als amants a l'ornitologia

Cada mes rep la visita d’una trentena de fotògrafs professionals

Eduard Viver donant a conèixer les aus del territori i els observatoris habilitats recentment.

Eduard Viver donant a conèixer les aus del territori i els observatoris habilitats recentment.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallbona de les Monges s’ha convertit en un referent per als amants de l’ornitologia. Tot va començar amb la iniciativa del metge forense de professió i naturalista d’afició, Eduard Viver, de crear els estimaocells, unes figures en forma d’espantaocells que compten amb caixes niu i menjadors per a les aus.

El projecte va aconseguir sensibilitzar els veïns amb el medi ambient i donar valor a les aus del territori. Ara Vallbona compta amb onze observatoris de fauna, la majoria en finques cedides pels veïns, i aquests reben cada mes la visita d’una trentena de fotògrafs professionals, que es desplacen a aquest municipi de la Vall del Corb per fotografiar espècies com l’abellerol, el puput, l’oriol, el cucut, el becgròs o el trencapinyes dels projectes naturalistes Els Sentits o La Caseta de l’Òliba.

El municipi compta amb onze observatoris de fauna, la majoria en finques cedides pels veïns

D’altra banda, Viver es va mostrar molt satisfet per la bona acollida de la iniciativa, “tant dels veïns com dels visitants”, i va destacar que “l’objectiu final és aconseguir desenvolupar el territori”. En aquest sentit, va recordar que l’ajuntament estudia rehabilitar l’antic molí d’oli de la localitat i convertir-lo en un centre d’interpretació de naturalesa i aus i un alberg.

tracking