SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El porta a porta al Segrià, en sis mesos

El consell i Sorigué van firmar ahir el contracte per posar-lo en marxa en mig any en 22 municipis de la comarca després de la demora provocada pels recursos

María José Invernón i Lluís Barat, al centre de la foto.

María José Invernón i Lluís Barat, al centre de la foto.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del consell del Segrià, María José Invernón, i el responsable de Nordvert, empresa encarregada de la gestió de residus de Sorigué, Lluís Barat, van firmar ahir el contracte d’adjudicació per a la recollida porta a porta que s’ha d’implantar en un màxim de sis mesos en 22 municipis de la comarca (Alcarràs, Alfarràs, Alguaire, Almatret, Almenar, Artesa de Lleida, Aspa, Corbins, els Alamús, la Granja, la Portella, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Montoliu, Puigverd, Sarroca, Seròs, Soses, Sudanell, Sunyer i Torrebesses). L’adjudicació provisional es va portar a terme el 29 de desembre del 2017 per un import de 2,3 milions d’euros amb la intenció de posar en marxa el servei aquest estiu. No obstant, els recursos davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic tant de FCC com Valoriza i Romero Polo han demorat el procés. Finalment, Valoriza Romero Polo va retirar el recurs i el Tribunal va desestimar el passat dia 8 el de FCC, la qual cosa ha permès aixecar la suspensió de l’adjudicació.

El contracte té una durada de quatre anys més dos de prorrogables i inclou la recollida porta a porta, la construcció de microdeixalleries en cada municipi i el subministrament de tot el material necessari per a la recollida com bosses compostables, cubells i contenidors i campanyes de conscienciació i educació ambiental. A més dels domicilis, també es farà càrrec de la recollida en comerços. Tant el consell com Sorigué pretenen assumir en aquests 22 pobles un percentatge de recollida selectiva d’un 70% superant el límit que estableix l’Agència de Residus de Catalunya del 50% per al 2020.

D’altra banda, la previsió és que el mes que ve comenci la recollida a través d’illes de contenidors en els quinze municipis restants de la comarca.

tracking