SEGRE

TRIBUNALS 1-0

Fiscalia recorre l'arxivament de la causa per odi a docents de la Seu

L’Audiència de Lleida va decretar el sobreseïment lliure sostenint que la convivència a les aules és la correcta || El Ministeri Públic demana acabar la investigació

Alguns dels investigats van declarar el passat 7 de novembre al jutjat de la Seu d’Urgell.

Alguns dels investigats van declarar el passat 7 de novembre al jutjat de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha decidit presentar un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’arxivament decretat per l’Audiència Provincial de la causa penal contra vuit professors de la Seu d’Urgell investigats per un delicte d’incitació a l’odi pel tractament que van fer a classe dels fets de l’1-O. El Ministeri Públic considera que l’Audiència s’ha precipitat a l’ordenar tancar la causa abans que acabés la fase d’instrucció ja que defensa que encara faltaven per analitzar les entrevistes fetes a dos dels cinc nens que presumptament es van veure afectats pels comentaris dels docents. Segons fonts judicials, la Fiscalia considera que la causa ha de tornar al Jutjat d’Instrucció 1 de la Seu d’Urgell per continuar amb la investigació abans de decidir si hi ha o no un delicte d’odi atribuïble als professors.

L’Audiència de Lleida va emetre el passat 13 de juny una interlocutòria en la qual acordava el sobreseïment lliure de la causa a l’admetre el recurs presentat per set dels vuit professors de la Seu investigats. En la interlocutòria, el tribunal concloïa que els fets denunciats no són constitutius del delicte que s’imputava als professors. La sala considera que “el clima de les aules és el correcte sense que ningú refereixi l’existència d’incidents destacables i remarcant els informes que els alumnes que suposadament tenen conflictes interactuen amb normalitat entre ells, constatant que la convivència és la correcta”. La interlocutòria afegia que “res té a veure una promoció directa o indirecta a l’odi contra un grup determinat, fomentada o incitada des del mateix centre o pels seus docents en concret”.

L’Audiència de Lleida va declarar el sobreseïment lliure al considerar que no hi ha delicte d’odi

L’arxivament de l’Audiència va arribar després que el mes de febrer passat el titular del Jutjat d’Instrucció 1 de la Seu arxivés provisionalment la causa penal contra sis dels vuit docents i mantingués les diligències obertes contra dos professores de Primària del col·legi Mossèn Albert Vives. Una causa que l’Audiència també va tancar de forma definitiva contra aquestes professores.

En total, es van presentar onze denúncies, la majoria per famílies de guàrdies civils, i finalment es va imputar vuit mestres dels centres Albert Vives, Pau Claris i La Salle.

tracking