SEGRE

POLÍTICA PLE DE L?ESTAT DE LA CIUTATAPROVADESREBUTJADES

Àngel Ros agraeix el suport de Cs i PP i critica els sobiranistes, que censuren el govern

Acusa PDeCAT, ERC, Crida i Comú de malgastar recursos públics amb les seues 74 reclamacions a la Gaip, Antifrau o els tribunals || Aquests denuncien incompliments d’acords i mala gestió

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde, Àngel Ros, va agrair ahir al ple de l’estat de la ciutat el suport de Ciutadans, PP i Units per Avançar (l’edil Rosa Maria Salmerón, integrada al govern). “Des de la diferència, però amb noblesa política i personal, es pot construir ciutat”, va indicar, i va apuntar que “la possibilitat de col·laboració ha estat oberta a tots”. Paral·lelament, va criticar PDeCAT, ERC, Crida i Comú. “Malgrat que l’ajuntament ha assolit de nou cotes màximes de transparència, han presentat 74 reclamacions a la Gaip [comissió de garanties del dret d’accés a la informació pública], l’Oficina Antifrau o la justícia ordinària. Han donat més feina que 140.000 ciutadans i per a res, per gastar recursos públics”, va afirmar. Així mateix, va reclamar a la Generalitat que pagui el deute de gairebé tres milions i col·laboració per renovar nuclis antics dels barris i urbanitzar el polígon de Torreblanca. Ros va defensar la seua gestió malgrat la “crisi econòmica, social i institucional”. Va dir que en tres anys han augmentat un 40 per cent els pisos socials (600), que el 2017 els serveis socials van atendre 26.440 persones de 12.680 famílies (el 24,3 per cent del total), van obrir 5.549 expedients de pobresa energètica per evitar talls (i 3.188 en el que va d’any), van atendre 737 menors en risc i van adjudicar 67 pisos de la taula d’habitatge (303 des de l’any 2012).

Àngeles Ribes (Cs) i Dolors López (PP) van defensar que la seua col·laboració amb el govern ha reportat beneficis per als ciutadans, van criticar la resta de l’oposició i van defensar els carrers nets de símbols, igual que va fer Ros.

Ciutadans i PP diuen que la seua col·laboració ha millorat la qualitat de vida dels ciutadans

Toni Postius (PDeCAT) va remarcar que “el tripartit del 155 i el transfuguisme amb Ros al capdavant s’ha divorciat de la majoria social” i el va acusar d’incomplir promeses, mantenir plaques franquistes i voler aprovar amb presses el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), igual que Carles Vega (ERC), que va fer un balanç del govern “no optimista pels incompliments, la gestió econòmica i les despeses supèrflues”. Francesc Gabarrell (Crida) va ser especialment crític amb la política cultural i “amb un alcalde que vol controlar-ho tot i s’envolta d’assessors amb un perfil qüestionador baix”, i va dir que en tres anys “amb Ciutadans i Partit Popular s’ha passat de justícia social a beneficència”. Sergi Talamonte (Comú) va considerar que el govern beneficia les concessionàries i no els ciutadans i veu una ciutat “grisa, fosca, amb cotxes, centres comercials i especuladors”.

De les disset propostes, es van aprovar les tres del PSC, les tres de Ciutadans i les tres del PP, així com una de la Crida, una del PDeCAT i parcialment una altra del PDeCAt i la d’ERC.

El centre de dia de Santa Clara obrirà al juliol amb vint places Ros va anunciar que el mes de juliol obrirà el centre de dia a l’antic convent de Santa Clara amb vint places, que abans del final de l’estiu licitaran el càmping de les Basses i que a l’octubre presentaran el dossier de la Seu Vella com a pas previ a entrar a la llista de Patrimoni Mundial. Va afegir que al segon semestre començaran la reforma de Príncep de Viana i les places de l’Auditori i la Panera, així com l’ampliació del vial Víctor Torres cap a Torre Salses i la construcció de les torres de la Llotja.

El d’ahir és l’últim ple de l’estat de la ciutat d’aquest mandat.

El d’ahir és l’últim ple de l’estat de la ciutat d’aquest mandat.ÒSCAR MIRÓN

El d’ahir és l’últim ple de l’estat de la ciutat d’aquest mandat.

El d’ahir és l’últim ple de l’estat de la ciutat d’aquest mandat.ÒSCAR MIRÓN

tracking